HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

24 Haziran genel Genel Seçim Sonuçları, partilerin oy oranı | Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları, adayların oy oranı

Düzenleyen: /
24 Haziran genel Genel Seçim Sonuçları, partilerin oy oranı | Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları, adayların oy oranı
24 Haziran Seçim Sonuçları, Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları, Partilerin Oy Oranı, 24 Haziran Sonuçlar, Genel Seçim Sonuçları, Türkiye Seçim Sonuçları, Partilerin Seçim Sonuçları, Haber

POLİTİKA Haberleri

​24 Haziran genel genel seçim sonuçları ve partilerin oy oranı burada yer alıyor. Türkiye, 24 Haziran sabahından itibaren sandık başına gitti. 24 Haziran seçim sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları bu haberde bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oldu mu? sorusu için 24 Haziran anlık genel seçim sonuçları haberimizde yer alıyor. Sayfamızda hem Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına hem de 24 Haziran seçim sonuçlarına doğru bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu sayfada Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı, Muharrem İnce’nin oy oranı, Temel Karamollaoğlu’nun oy oranı, Selahattin Demirtaş’ın oy oranı, Meral Akşener ve Doğu Perinçek’in oy oranı yer alıyor.

24 Haziran genel seçim sonuçları, partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının oy oranı ile 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları öğren tarzında aradıklarını bu haberde yer alıyor. Türkiye, 24 Haziran sabahı sandık başına gitti. Sabah saatlerinden başlayan oy verme işlemi, akşam 17:00'ye kadar sürdü. Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek'in de oy oranları burada yer alıyor. 24 Haziran seçim sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve oy oranları da haberimizde bulunuyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ''Seçimleri erkene alalım'' demesiyle aylar önce seçim maratonuna giren Türk milleti, 24 Haziran sabahı sandık başına gitti. 24 Haziran anlık seçim sonuçları, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oldu mu ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anlık takibine turkiyegazetesi.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. 24 Haziran seçim sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına detaylı şekilde ulaşmak için haberimize bakabilirsiniz.

Sandığımdan hangi partiye ve Cumhurbaşkanı adayına kaç oy çıktı? TIKLA ÖĞREN

NET SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN
Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak? TIKLA-ÖĞREN
İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

24 Haziran milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor

Türkiye, 24 Haziran sabahından itibaren sandık başına gitti. Hem milletvekili hem de Cumhurbaşkanını seçecek Türkiye, tarihinin belki de en önemli seçimlerinden birini yaşıyor. Anayasa Referandumu ile birlikte kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine resmî geçişin yaşanacağı 24 Haziran seçimlerinde AK Parti ile MHP, Cumhur İttifakı çatısı altında birleşti. CHP, Saadet Partisi, İyi Parti ve Demokrat Parti ise Millet İttifakı adı altında birlikte seçime girme kararı almıştı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 60 ülkedeki 123 temsilcilikte kullanılan ve tamamı Türkiye'ye getirilen oylarla birlikte 24 Haziran milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının 00:00'dan önce açıklanmasını ümit ettiklerini söyledi.

​24 Haziran genel seçim sonuçları anlık takibi

Tarihinde en önemli anlarından birini yaşayan Türkiye, 24 Haziran seçimleri ile beraber Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine geçiş yapıyor. Bu seçimde Cumhur İttifakı'nda AK Parti ile MHP yer alırken, Millet İtiifakı çatısı altında CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti bulunuyor. Hüda Par, Vatan Partisi ve HDP ise parti olarak seçime giren partiler arasında bulunuyor. AK Parti ile MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatan Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkan Doğu Perinçek, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Edirne Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ve İyi Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinde birbirleriyle yarışacak. 24 Haziran milletvekili seçim sonuçları, partilerin oy oranı ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve oy oranları ise turkiyegazetesi.com.tr adresinde yer alacak.

24 Haziran genel Genel Seçim Sonuçları, partilerin oy oranı | Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları, adayların oy oranı

24 Haziran partilerin sıralaması

1- Cumhur İttifakı

2- HÜDA-Par

3- Vatan Partisi

4- Halkların Demokratik Partisi

5- Bağımsız Türkiye Partisi

6- Millet İttifakı

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...