Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'den ilk açıklama

Düzenleyen:
AK Parti'den ilk açıklama

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkezi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkezi önünde basın mensuplarına açıklamalarda  bulundu, soruları cevapladı.

Bugün Türkiye'nin bir demokrasi şöleni yaşadığını ve seçimlerin  demokrasinin düğünü olduğunu belirten Ünal, 59 milyon 354 bin 840 seçmenin sandık  başına gittiğini ve yüzde 87 katılım oranıyla 188 bin 80 sandıkta oy kullandığını  bildirdi.

İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, bugün son dönemlerin en  güvenli seçimlerinden birinin yaşandığını aktaran Ünal, seçimin ve yeni yönetim  sisteminin hayırlı olmasını temenni etti.

TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak? TIKLA-ÖĞREN

NET SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Ünal, Türkiye'nin seçim güvenliği ve seçim sistemi konusunda Avrupa ve  dünya ülkeleri içerisinde en güvenli seçim sistemine sahip, sonuçları en hızlı  açıklayan ülkelerden bir tanesi olduğunu bildirdi.

Türkiye'de 1877'den beri seçim tecrübesinin devam ettiğine değinen  Mahir Ünal, "Bu ülkenin seçimleri ve milletimizin seçimlere gösterdiği ilgi ve  tabii ki bir demokrasi kültürünün de sonucu olarak önümüzde." diye konuştu.

Seçimlerin büyük bir demokrasi olgunluğu içerisinde yaşandığını  bildiren Ünal, seçim sonuçlarının da hiçbir şüpheye mahal olmaksızın  açıklandığına işaret etti.

Parti Sözcüsü Ünal, "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sözcüsü de  açıkladı, yaklaşık 600 bin sandıkta görevlilerinin olduğunu söyledi. Her sandığın  başında bütün siyasi partilerin müşahitleri varken ve her sandıktan siyasi  partilerin temsilcileri ve diğer siyasi partilerin de temsilcilerinin ıslak  imzalı tutanakları alınıyor ve bunlar bütün siyasi partilerin ellerinde var."  ifadelerini kullandı.

Bütün siyasi partilerin sonuçları beraberce takip ettiklerine vurgu  yapan Ünal, "Türkiye bir hukuk devleti ve Türkiye'nin kurumlarının meşruiyetini  sorgulamak, bunlar üzerinde oluşturulacak bir şaibe ve itibarsızlaştırma her  şeyden önce bizim birliğimize, beraberliğimize zarar verecek hususlardır.  Özellikle bazı kurumlarımızın bizzat hedef alınarak tehdit edilmesi ve bu  kurumların görevlilerinin herhangi bir şekilde cevap hakkı olmadığının bilinerek  açık bir şekilde tehdit edilmeleri, bu tehditlerin sonuçlarında da kendi  tabanlarının tahrik edilmesi ve bunun sonucunda ortaya çıkacak ağır sonuçlar  unutulmamalıdır ki bu tahriki yapan siyasilerin ve adayların sorumluluğudur."  değerlendirmesinde bulundu.

"DİĞER PARTİLERİN OYLARININ GÜVENLİĞİ DE BİZİM NAMUSUMUZDUR"

Ünal, "AK Parti hükümeti iktidar olmanın sorumluluğu ile davranmakta  ve dolayısıyla da kullanılan tüm oylar AK Parti hükümetinin teminatı altındadır.  Sadece kendi oylarımızın değil diğer partilerin oylarının güvenliği de bizim  namusumuzdur. Çünkü oy demek millet iradesi demektir." dedi.

AK Parti'nin 16 yıldan beri sandıkta tecelli eden millet iradesinin  korunması ve egemen kılınmasının mücadelesini verdiğine vurgu yapan Ünal, "Bugüne  kadar olduğu gibi bundan sonra da millet iradesinin sandığa adil bir şekilde  tecelli etmesinin teminatı ve takipçisiyiz. Buradan tekrardan bazı siyasi  partileri ve adayları uyarıyorum, bu tahrikin ve seçimlere dönük, daha seçimler  başlamadan oluşturulan bu tahrik, şaibe ve itibarsızlaştırmanın sonuçları ülkemiz  için son derece yaralayıcı ve ağır sonuçlar doğurabilir." diye konuştu.

Tüm siyasileri siyasi sorumluluğa davet eden Ünal, şunları kaydetti:

"Özellikle Anadolu Ajansı'nın, milli ajansımızın hedefe konularak  tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Sizler de biliyorsunuz ki Anadolu  Ajansı'nın yetkilileri sandık başkanlarından orada bulunan bütün siyasi  partilerinin temsilcilerinin imzaladığı ıslak imzalı tutanakları alıyor ve  giriyor. Yani bu herkesin gözü önünde oluyor. Burada herhangi bir şekilde bir  şaibenin olması söz konusu değilken, kurumlar üzerinden, Yüksek Seçim Kurulu  gibi, Anadolu Ajansı gibi devletin kurumları üzerinden oluşturulan bu ağır tahrik  kabul edilebilir bir şey değil. Seçimlerin sonuçlarını hep birlikte şu anda takip  ediyoruz ve sandıkta tecelli edecek olan milletin iradesi her siyasi partinin  kabulüdür ama seçimlerin sonuçları daha netleşmeden Anadolu Ajansı üzerinden,  Yüksek Seçim Kurulu üzerinden oluşturulan ağır tahrik, iftira ve manipülasyon  kabul edilebilir bir şey değil. Ülkemiz için de bunun sonuçları her şeyden önce  siyasilerin sorumluluk almasını ve herhangi bir şekilde bu kurumların herhangi  bir mensubunun saldırıya uğraması ya da benzeri bir durumla karşı karşıya  kalınması durumunda bu siyasiler bunun sonuçlarını üstlenecekler mi? Buradan  sesleniyorum, bunun sorumluluğu bizzat bu şaiyayı yayan ve sorumsuz davranan  siyasilerin ve adayların olacaktır."

''ERDOĞAN BALKON KONUŞMASI YAPACAK"

Ünal, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçime ilişkin bir değerlendirmesi  oldu mu, genel merkeze gelip balkon konuşması gerçekleştirecek mi?" sorusu  üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel merkeze geleceğini  belirtti.

Sonuçları, tam anlamıyla açıklanana kadar bekleyeceklerini anlatan  Ünal, "YSK şu anda sandıkların başında. Bütün siyasi partilerin temsilcileri,  müşahitler ıslak imzalı tutanakları genel merkezleriyle paylaşıyorlar. Bu  tutanaklar doğrultusunda çıkan sonuçları da hep birlikte şu anda hem basından hem  de her birimiz seçim koordinasyon merkezlerinden takip ediyoruz. Sonuçlar  milletin iradesinin tecellisidir, her siyasi parti de bu sonuçlara dönük son  derece saygılı olmalıdır. Bunlar gerçekleştikten ve sonuçlandıktan sonra  Cumhurbaşkanımız genel merkezimize gelcek ve burada inşallah bir balkon konuşması  gerçekleştirecek. Sandıkların tamamı açılacak, sonuçları beraberce göreceğiz ve  ondan sonra bu sonuçlar çerçevesinde bir değerlendirme yapacağız." diye  konuştu.

Ünal, bir gazetecinin "CHP'li yetkililerin Anadolu Ajansı'nın açılan  sandık oranını yüksek gösterdiği yönünde eleştirileri var. Eleştirileri, açılan  sandık yüzdesine bu kadar hızlı ulaşılamayacağı ve manipülasyon iddiasının da  bundan çıktığı yönünde." sözleri üzerine, herkesin elindeki verilerin sandık  kurulu başkanlarının ve oradaki bütün siyasi parti temsilcilerinin ıslak  imzasıyla verilen tutanaklara dayandığını vurguladı.

Bu tutanaklar dışında hiç kimsenin elinde bir verinin olmadığına  işaret eden Ünal, "Biz ya da herhangi bir siyasi parti başka yerden veri almıyor.  Bu verilerin girişi, siz de biliyorsunuz ki bazı bölgeler önce giriyor, bazı  bölgeler sonra giriyor. Bu veri girişlerinden dolayı biz bütün sandıkların  açılmasını bekliyoruz diyoruz. Sandıkların tamamı açılmadan ıslak imzalı  tutanakların sonucu olarak bütün sandıklar açıklanmadan birilerinin yüzde 25,  birilerinin yüzde 60 demesinin bir kıymeti yok. Nihayetinde YSK seçim sonuçlarını  açıklayacak. Bunlar milletin gözü önünde cereyan eden siyasi parti  temsilcilerinin, müşahitlerin ıslak imzasıyla tutanak altına alınan seçim  sonuçlarından bahsediyoruz. Bunu, manipülasyon yaparak, bunun üzerinden kendi  tabanını tahrik ederek yürütülen dil ve manipülasyon doğru değil. Buradan, bütün  bu konuda siyasileri dikkatli, sorumlu olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

"TAHRİKKAR VE PROVOKATİF DİLDEN VAZGEÇMELİLER''

"Herhangi bir şiddet olayı mı bekliyorsunuz?" sorusuna Ünal şöyle  yanıt verdi:

"Kalkıp 'Ben YSK'nın önüne gideceğim, AA'nın önüne gideceğim, bu  verileri kabul etmiyorum' gibi ifadeler doğru ifadeler değil. Hepimizin seçim  sürecinde sandık başında müşahitlerimizle, her siyasi partinin müşahidiyle  birlikte takip ettiği ve birkaç münferit olayın dışında sakin bir şekilde geçmiş,  yine sandıklar açıldıktan sonra yine siyasi partilerin temsilcilerinin önünde  sayılmış bir seçim ve pusulalardan bahsediyoruz. Dolayısıyla bunun üzerinden  oluşturulan manipülasyonları, bu tehditleri ve kendi tabanlarına dönük tahrik  içeren bu ifadeleri doğru bulmuyoruz. Yarın herhangi bir şekilde YSK'ye, AA'ya  dönük herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde bunun sorumluluğunu bu siyasiler  üstlenecekler mi? Tabii ki şu anda son derece güvenli bir ortamda seçim  sonuçlarını alıyoruz. Ama lütfen siyasiler, devletin kurumlarına dönük, üstelik  cevap hakkı bulunmayan yöneticilerin, devlet memurlarının yönettiği bu kurumlara  dönük tahrikkar ve provokatif dilden vazgeçmeliler."

Mahir Ünal, partisinin oy oranının sorulması üzerine, "Bütün sandıklar  açılmadan, sonuçlar alınmadan yapılacak değerlendirmeleri doğru bulmuyoruz.  Sandıkların tamamı açılsın, sonuçları alalım ondan sonra gerekli  değerlendirmeleri yapacağız." dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...