Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ankara kulisleri bu iddiayla çalkalanıyor! Kılıçdaroğlu saat 14:00'te...

Düzenleyen:
Ankara kulisleri bu iddiayla çalkalanıyor! Kılıçdaroğlu saat 14:00'te...

POLİTİKA Haberleri

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından gözler, önceki seçimlere göre oyunu yaklaşık 2,5 puan düşüren ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 8 puan gerisinde kalan CHP’de yaşanabilecek gelişmelere çevrildi.

Milliyet'in aktardığına göre Kılıçdaroğlu MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek, seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmelerini yapacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu, MYK toplantısı sonrası bugün saat 14:00'te açıklama yapacak.

Seçimlerin ardından bir açıklama yapmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin Merkez Yönetim Kurulu’nu bugün 11.00’de toplantıya çağırması parti kulislerinde farklı yorumlara ve beklentilere neden oldu. Muharrem İnce’nin, psikolojik sınır olarak tanımladığı yüzde 30 oy sınırını geçtiğini belirterek, “Yüzde 50 barajını yıktık, yüzde 50’yi de yıkarız. Bana derlerse yürü önümüzden ben hazırım” açıklaması da parti içini hareketlendirdi. Seçim sonuçlarından memnun olmayan ve İnce’yi destekleyen çok sayıda partili de CHP yönetimini istifaya çağıran açıklamalarda bulundu.

KULİSLERDE "İSTİFA" İDDİALARI

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun yarınki MYK’nın ardından kurultay çağrısı yaparak görevini İnce’ye devretme kararı alabileceği iddiaları dillendirildi. Ancak parti kurmayları gelinen aşamada bir istifa ya da yeni bir genel başkanlık yarışını beklemediklerini dile getirdi. Yarınki MYK toplantısında seçim sonuçlarının ayrıntılı olarak masaya yatırılacağı kaydedildi.

SEÇİMLİ KURULTAY İÇİN ÜÇ YÖNTEM 

CHP tüzüğüne göre, seçimli olağanüstü kurultay, üç şekilde toplanabiliyor. Seçimli kurultay için genel başkanın çağrısı, Parti Meclisi’nin kararı ya da kurultay delegelerinin salt çoğunluğunun noter onaylı imzası gerekiyor.

MYK SONRASI AÇIKLAMA YAPILACAK

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MYK toplantısı sonrası bugün saat 14:00'te açıklama yapacak. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...