Yeni sistem için görkemli tören

Düzenleyen:
Yeni sistem için görkemli tören

POLİTİKA Haberleri

Pazartesi günü yemin edip mazbatasını alacak olan Erdoğan, aynı gün kabinesini açıklayacak. Külliye’deki törene ise 3 bin davetli katılacak.

Damla Peker

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni sisteme ilişkin ilk kabinesini 9 Temmuz Pazartesi günü açıklayacağı belirtildi. Erdoğan, pazartesi günü önce TBMM’de yemin edecek, ardından da 16 kişilik yeni kabinesini açıklayacak.

YSK’nın dün seçimlere ilişkin kesin sonuçları açıklaması ile birlikte, yeni dönemin TBMM takvimi de netleşti. Bu kapsamda, 7 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00’de önce AK Parti grubu toplanacak. Toplantıda, AK Parti’nin Meclis başkanı adayı için temayül yoklaması yapılacak. Daha önce AK Parti MKYK’da temayül yoklaması yapılmış ve Başbakan Binali Yıldırım’ın adının öne çıktığı belirtilmişti. Cumartesi günü yapılacak grup toplantısında da milletvekillerine form dağıtılacak ve Meclis başkanı olarak görmek istedikleri ismin yazılması istenecek.

600 VEKİL YEMİN EDECEK

AK Parti grubu sonrası ise TBMM Genel Kurulu, rahatsızlığı nedeniyle katılamayacağı açıklanan CHP’li Deniz Baykal’dan sonraki en yaşlı üye olan İYİ Partili Durmuş Yılmaz’ın başkanlığında saat 14.00’te toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek. Milletvekili sayısının 50 artarak 600’ye çıkması nedeniyle Meclis’i tarihinin en uzun yemin töreni bekliyor. Önce en yaşlı vekil, ardından diğer milletvekilleri kürsüye gelerek tek tek yemin edecek. Normal sürede bir vekilin yemin etme süresi ortalama 1 dakikayı buluyor. Milletvekillerinin adlarının okunarak kürsüye çağrılmaları ve yerlerine oturacakları süre ve verilecek aralar dikkate alındığında, Genel Kurul’un çalışmalarını sabaha karşı tamamlaması bekleniyor.

ERDOĞAN İÇİN ÖZEL TÖREN

Öte yandan, daha önce 8 Temmuz Pazar günü yapılacağı belirtilen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni 9 Temmuz Pazartesi gününe alındı. Erdoğan, pazartesi günü saat 16.00’da TBMM Genel Kurulu’nda yemin edecek ve geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz’dan mazbatasını alacak. Yeminin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçiş töreni düzenlenecek. Saat 18.00’de başlaması planlanan törene; siyaset, iş, sanat, spor dünyasından 3 bini aşkın davetlinin katılacağı belirtildi. Törene ayrıca yabancı devlet başkanlarının da davet edildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayacak törenin ardından akşam yemeği de verilecek. Yeni sistemin ilk kabinesinin de aynı gün açıklanacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...