HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

MKYK’nın yüzde 50’den fazlası değişti

Düzenleyen: /
MKYK’nın yüzde 50’den fazlası değişti
Ak Parti, Ak Parti Mkyk, Ak Parti Yeni Mkyk, Mkyk Üyeleri, Haber

POLİTİKA Haberleri

AK Parti’nin 6’ıncı olağan kongresinde yeni parti yönetimine ilişkin seçimler, önceki uygulamalardan farklı olarak tek oylama üzerinden yapıldı.

MYK DA YENİLENDİ
AK Parti’nin kongresinden sonra, dün akşam saatlerinde MKYK’yı toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin yeni A takımını belirledi. Mevcut MYK üyelerinden 7’sine yeni yapıda yer verilmedi. Numan Kurtulmuş Genel Başkanvekilliğine geti-rilirken, genel başkan yardımcıları Mustafa Ataş, Ahmet Sorgun, Mehdi Eker, Öznur Çalık, Erol Kaya, Harun Karacan ve Ravza Kavakçı MYK dışında kaldı.
AK Parti’de, parti sözcülüğünü yürüten Mahir Ünal’ın yerine AB eski bakanı Ömer Çelik getirildi. Ünal ise eski görevi Medya ve Tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcılığını yürütmeye devam edecek. 5 eski bakan ise genel başkan yardımcılığına geti-rildi. Erdoğan’ın başkanlığındaki MKYK toplantısından sonra açıklanan yeni

MYK üyeleri şöyle:
Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Dışilişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşleri Başkanı Lütfi Elvan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Ar-Ge Başkanı Hamza Dağ, İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, Çevre-Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Genel Sekreter Fatih Şahin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...