HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Menbiç'te ABD ile ortak devriye

Düzenleyen: /
Menbiç'te ABD ile ortak devriye
ABD, YPG, İbrahim Kalın, İdlib, Haber

POLİTİKA Haberleri

Menbiç yol haritasının önemli bir anlaşma olduğunu belirten Kalın: ABD bir taraftan yol haritasını uygularken diğer taraftan YPG’ye silah, medya ve siyasi desteğin verilmesi kabul edilemez.

İDLİB SINIRLARI ANKARA'DA ÇİZİLDİ!
Millî Savunma Bakanlığı, İdlib'de oluşturulacak silahtan arındırılmış bölgenin sınırlarının Ankara'daki toplantıda belirlendiğini açıkladı. Toplantıda coğrafi yapı ve yerleşim alanlarının özellikleri dikkate alınarak adım atıldığı öğrenildi. Benzer açıklama Rusya'dan da geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus ve Türk askerlerin İdlib’de silahsızlık alanının kesin sınırlarını belirlediklerini açıkladı. Lavrov, El Nusra terör örgütünün İdlib’de silahsızlık alanından Ekim ortasına kadar çıkması ve ağır silahların da çıkartılması gerektiğinin altını çizdi. Bakan, Moskova’nın Washington’un Suriye’de üstünlük kurma çabalarını durdurmaya çalışacağını da belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...