'Terör paçavraları Avrupa’yı kirletmesin'

'Terör paçavraları Avrupa’yı kirletmesin'

POLİTİKA Haberleri

“Avrupa başkentlerinin cadde ve meydanları terör örgütünün paçavralarıyla daha fazla kirletilmemeli. DEAŞ neyse PKK da odur. En çok Müslüman kanı dökmüş terör örgütleri, ‘İslamist’ ve ‘Cihadist’ gibi ifadelerle yine Müslümanlara yamanmak isteniyor."

İSMAİL KAPAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da Başbakan Angela Merkel ile görüşmesinin ardından Berlin’den Köln’e geçerek Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi açılışını yaptı.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Almanya’daki temaslarına değinirken, “Kritik bir dönemde son derece verimli, son derece başarılı bir ziyaret yaptık. Almanya ile son dönemdeki bazı fikir ayrılıklarını bir yana koyarak bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanmamızın gerektiğini özellikle vurguladım" dedi. Avrupa ülkelerini terörle mücadele konusunda uyaran Erdoğan, özetle şunları söyledi:
*İslam barış dinidir, İslam'da terörün yeri yoktur. DEAŞ filan bunların İslam'la yakından uzaktan alakası yoktur.
*Bir süredir belli çevreler, bilhassa yurt dışında yaşayan kardeşlerimizi iki taraflı bir cendereye almaya çalışıyor. Bir yanda DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi katil sürüleri üzerinden gençlerimiz terör tuzağına çekilirken diğer yandan ırkçı örgütler Müslümanların hak ve hukukunu hiçe sayıyor.
*Bugüne kadar en fazla zararı Müslümanlara vermiş, en çok Müslüman kanı dökmüş terör örgütleri İslamist ve cihadist gibi ifadelerle yine Müslümanlara yamanmak isteniyor. Adı, iddiası, ideolojisi ne olursa olsun teröre, şiddete bulaşan, Müslümanların canına kasteden hiçbir yapının İslam'la, Müslümanlıkla, bizim inancımızla bağı yoktur.
*Avrupa başkentlerinin caddeleri ve meydanları terör örgütünün paçavralarıyla daha fazla kirletilmemelidir. Demokrasi düşmanlarının, Avrupa'nın demokratik kurumlarını istismar etmesine daha fazla göz yumulmamalıdır.
*Bizim nazarımızda Berlin'de pazar yerindeki sivilleri katleden DEAŞ'lı caniler neyse iki ay önce 11 aylık Bedirhan bebeği annesiyle beraber şehit eden PKK'lı katiller de odur.
*Şimdi bazı şeyler söylüyorlar, 'FETÖ'nün okullarında şöyle kaliteli öğrenciler yetişiyor.' O pilotlar da çok kaliteliydi, omuzları falan da doluydu. Ama o omuzları kalabalık olanlar geldiler benim vatandaşımı şehit ettiler.
*FETÖ ve PKK sempatizanı bir avuç kifayetsizin, insanımızın huzurunu kaçırmasına, Türk-Alman dostluğunu zedelemesine fırsat vermeyeceğiz.
*Bir Mesut Özil, bir İlkay'ımız... İngiltere'de kendileriyle bir fotoğraf çektirdik diye bu toplumdan dışladılar. Alman Milli Takımı'na kadar yükselmiş olan bu iki gencimizin dışlanmasını ben onun Cumhurbaşkanı olarak doğrusu hazmedemedim. İsterdik ki bu ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı bir ortak tavır alınsın.
*3,5 milyon soydaşımız, vatandaşımız var burada. Önlerini açsalar, onlar da çifte vatandaş olarak Almanya'da bulunsa ne olur sanki?

Berlin’de Merkel’le çalışma kahvaltısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya yaptığı 3 günlük “devlet ziyaretinin” son gününde Başbakanı Angela Merkel ile ile çalışma kahvaltısında görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Programda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.  Kahvaltı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı  Merkel, Başbakanlık kapısında uğurladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...