Başkanlar başkaldırdı

Başkanlar başkaldırdı

POLİTİKA Haberleri

Yeni dönemde aday olmayacaklarını açıklayan belediye başkanları, giderayak parti yönetimini bombaladı.

Haber Merkezi ANKARA

Haziran seçimlerinden bu yana suların bir türlü durulmadığı CHP’de, iç tartışmalar yerel seçimlere de sıçradı. Partide; İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde CHP’in kimi aday gösterileceği tartışılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu’ndan şok bir açıklama geldi. Bir süredir parti yönetimine muhalif olan Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday olmayacağını duyurdu. Mevcut parti yönetimini eleştiren Kocaoğlu, şunları söyledi: “24 Haziran seçimlerinde kısa bir süre sonra CHP Genel Merkezi’ne yönelik değişim çağrısı yapmıştım. Bugün sizlerin huzurunda bir kez daha altını çizmek istiyorum ki, o açıklamayı yaptığım gün ne düşünüyorsam bugün de aynı şeyi düşünüyorum. Yine aynı noktadayım, değişimde ısrarcıyım. Değişimin tehdit değil fırsat olarak görülmesi kanaatindeyim. Kişilerle problemim yok, sorun yönetim biçimi ve ilkelerdir 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olmama kararı aldım.”
Kocaoğlu’nun kararına parti yönetiminden ilk değerlendirme CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’den geldi. Özel, “Benim için de sürpriz oldu” derken, kulislerde CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer olacağı konuşuluyor.

ÖZ’DEN KILIÇDAROĞLU TESPİTİ
Kurultay tartışmalarının yaşandığı dönemde partide değişim istediğini açıklayarak Muharrem İnce’nin yanında saf tutan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de yerel seçimlerde aday olmayacağını bildirdi. Başkan Öz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Bizim genel başkanımızın bir özelliği vardır. Önüne bir kasa domates koy, içinde bir tane çürük varsa onu bulup çıkarıp genel başkan yardımcısı yapıyor. Dolayısıyla o kasaya çürük domatesi koymadan seçmesini sağlamamız lazım. Bu konuda böyle düşünüyorum” dedi.
CHP’li Mustafa Sarıgül de seçim ofisi açılışında siyasi partilere çağrıda bulunarak, belediye başkanı adaylarının seçimden 5 ay önce açıklanmasını istedi. Sarıgül, adayların seçime 45 gün kala açıklanmasını eleştirerek, “Böyle olunca yeterli çalışma süresi kalmıyor, kazanacağımız birçok yeri kaybediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...