Valilere başkanlık göründü

Valilere başkanlık göründü

POLİTİKA Haberleri

Üç dönemini dolduran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yerine Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın isimleri gündeme geldi.

YÜCEL KAYAOĞLU

AK Parti’nin mevcut başkanlar ve yeni adaylar konusunda bugün yapacağı temayül yoklamaları ile birlikte, önümüzdeki haftadan itibaren bazı belediye başkan adaylarının kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Aralık ayı sonunda tüm adayların belirlenmesini hedefleyen AK Parti yönetimi, Ankara Spor Salonu’nda düzenleyeceği tanıtım toplantısı ile de seçim startını verecek.
AK Parti’de mevcut başkanlarla ilgili büyük bir değişim yaşanacağı beklentisi artarken, bazı illerle ilgili isimler de kulislere sızmaya başladı. Türkiye genelinde 18’i büyükşehir 48 belediyesi olan AK Parti’de, mevcut başkanlardan 10-12’si dışındakilerle yola devam edilmeyeceği konuşuluyor. Parti yönetiminin yeniden aday göstereceği bazı başkanlarla ilgili son bir kamuoyu araştırmasından sonra karar vereceği belirtiliyor. Parti yöneticilerinin ‘sürprizlerimiz olacak’ dediği bazı illerle ilgili isimler de kulislere sızmaya başladı. Bu kapsamda, eski bakanlardan Hilmi Güler’in adı Ordu, Hüseyin Çelik’in ismi ise Van için konuşuluyor. Ancak Çelik’in adaylık konusuna soğuk baktığı belirtiliyor.
Üç dönemini dolduran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yerine Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Bilecik Valisi Tahir Büyükakın isimleri gündeme geldi. Kocaeli için düşünülen bir başka ismin ise eski milletvekili ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan olduğu öğrenildi.

BAKAN YARDIMCILARI DA POTADA
 Denizli, Konya ve Antalya gibi illerde mevcut başkanlarla yola devam edileceği belirtilirken, Bolu için Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Sivas için Adalet Bakanlığı bakan yardımcısı Hilmi Bilgin’in ismi gündeme geldi. İzmir adaylığı için ise eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü, AK Parti eski milletvekili Nükhet Hotar’ın adı değerlendiriliyor.

KAYYUMLARA SOĞUK BAKILIYOR
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için ilahiyatçı-yazar Nihat Hatipoğlu’nun isminin öne çıktığı AK Parti’de, özellikle kayyumların yönettiği belediyeler için yapılan anketlerden farklı sonuçlar çıktı. AK Parti kurmayları, kayyumların bölgeye yaptığı hizmetlerin olumlu bulunduğunu, ancak bu kişilerin belediye başkanı adayı olarak gösterilmesine vatandaşın sıcak bakmadığı dile getirdi. Bölgede STK’lar, esnaf ve kanaat önderleri ile yapılan toplantılarda “Bölge insanı kendi içinden birini aday göstermek istiyor” sonucunun çıktığı ifade edildi.

EN BÜYÜK DEĞİŞİM İSTANBUL’DA
İstanbul’un 39 ilçesinden 25’ini elinde bulunduran AK Parti’de, Arnavutköy, Küçükçekmece, Sultanbeyli, Başakşehir, Çekmeköy ve Esenler’de mevcut başkanların yeniden aday yapılacağı, üç dönemlerini dolduran başkanlardan ise sadece bir ya da ikisinin başka ilçelerden aday gösterileceği belirtiliyor. AK Parti kurmaylarına göre, İstanbul’da 25 belediye başkanından en az 15’i yeniden aday gösterilmeyecek. Parti kulislerinde İstanbul’un bir ilçesinde kadın aday çıkarılacağı da konuşuluyor.

BAZI İLLERDE TEMAYÜL YAPILMIYOR
AK Parti’nin bugün Türkiye genelinde yerel seçimlerle ilgili yapacağı temayül yoklamasından bazı iller istisna tutuldu. Aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Ordu, Konya ve Diyarbakır’ın da bulunduğu 22 il merkezinde temayül yoklaması yapılmayacak. Sadece ilçeler bazında temayül yapılacak bu illerin, ‘Adayların genel merkez tarafından netleştirildiği’ gerekçesiyle temayüllerden istisna tutulduğu iddia edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...