HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İYİ Parti'den adaylığı kabul etmedi

Düzenleyen: /
İYİ Parti'den adaylığı kabul etmedi
CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, İYİ Parti, Haber

POLİTİKA Haberleri

CHP ve İYİ Parti yerel seçimlerde iş birliği arayışını sürdürüyor. Ancak iki partinin henüz Ankara dâhil hiçbir ilde anlaşmaya varamadığı belirtiliyor.

SELÇUK BÖKE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Genel Başkanı Meral Akşener’in hafta sonu yaptığı görüşmeden de uzlaşı çıkmazken, ikilinin bu hafta içinde tekrar bir araya gelmesi bekleniyor. İki parti arasında en büyük pazarlık ise Ankara’da yaşanıyor. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Mansur Yavaş ile hafta başında parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşmede, CHP liderinin “İYİ Parti’den aday ol” teklifini Yavaş’ın reddettiği iddia edildi. Yavaş, daha önce de ittifakın ortak adayı olarak CHP’den gösterilmek istediğini kamuoyuna açıklamış, İYİ Parti adaylığını sıcak bakmadığını Meral Akşener’e ve kurmaylarına bildirmişti. Mansur Yavaş üzerinden yürütülen pazarlığın tıkınmasıyla birlikte kulislerde iki partinin çeşitli isimler üzerinde düşünmeye başladığı belirtiliyor. Bu isimler arasında ilk gündeme gelen Cengiz Topel Yıldırım. Yıldırım’ın yanı sıra Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun da “ortak adaylık” için adı geçiyor. 

Bu arada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Mansur Yavaş ile bugün (dün) konuştum. Ortak aday anlamında İYİ Parti adaylığını tercih etmedi. Ben de tercihine saygı duyduğumu ve başarılar dilediğimi söyledim” açıklaması yaptı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...