Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Soylu'dan 'sahte hesaplarla dolandırıcılık' uyarısı

Düzenleyen:
Bakan Soylu'dan 'sahte hesaplarla dolandırıcılık' uyarısı

POLİTİKA Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşları, Twitter'den bankaların "resmi sosyal medya hesabıymış" gibi profil açıp dolandırmaya çalışan şahıslara karşı uyardı. Soylu, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurmayan Twitter yetkililerine ise tepki gösterdi.

Vatandaşların yoğun olarak ilgi gösterdiği sosyal medya platformları, dolandırıcıların gözdesi haline geldi. Dolandırıcılar, başta Twitter olmak üzere sosyal medya hesaplarında bankaların isim ve logolarını kullanarak tüketicilere, özellikle sponsorlu yayınlarla "rahatça" ulaşabiliyor. Çekilişle araba, cep telefonu veya internet hediyesi vaat eden dolandırıcılar, sosyal medya ağlarında paylaştığı linki tıklayan ve istenilen bilgileri giren kullanıcıların banka hesaplarını boşaltıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşları bu tür dolandırıcılara karşı uyarırken, dolandırıcıların ekmeğine yağ süren Twitter'in reklam moderasyonuna da tepki gösterdi.

Soylu, Twitter'deki hesabından, "Vatandaşlarımızı, Twitter’ın, kullanıcı güvenliğini sağlamaktan çok uzak, 'hayal kırıklığına uğratan' reklam moderasyonuna ve bu sahte hesaplarla dolandırıcılık yapan profillere karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum" paylaşımını yaptı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...