Meclis, başkanını seçip sonra tatile girecek

Meclis, başkanını seçip  sonra tatile girecek

POLİTİKA Haberleri

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın istifası ile boşalan TBMM Başkanlığı için bugün seçim yapılacak.

Haber Merkezi
ANKARA

Meclis Başkanlığı için AK Parti, hâlen TBMM Başkanvekili olan Mustafa Şentop’u, CHP Engin Altay’ı, HDP Serpil Kemalbay’ı, İYİ Parti ise Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz’i aday göstermişti. MHP ise aday çıkarmayıp, AK Parti’nin adayını destekleme kararı almıştı. TBMM Genel Kurulu bugün saat 12.00’de Meclis Başkanlığı seçimi gündemi ile toplanacak. Meclis İç tüzüğüne göre TBMM Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki (400)  ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (301) aranacak.  Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak ve dördüncü oylamada en fazla oy alan aday başkan seçilecek. AK Parti’nin Mustafa Şentop’un, MHP’nin de desteği ile üçüncü turda Meclis Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Seçimlerin ardından Meclis çalışmalarına, yerel seçimlerin sonrasına kadar ara verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...