Çavuşoğlu sözünü esirgemiyor

Düzenleyen:
Çavuşoğlu sözünü esirgemiyor

POLİTİKA Haberleri

Türkiye’ye ders vermeye kalkan Fransız vekili rezil eden Çavuşoğlu, asılsız iddia ve iftiralar karşısındaki sert çıkışlarıyla tanınıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun NATO PA toplantısında Fransız Parlamenter Sonia Krimi’nin 1915 olaylarına tepkisine verdiği cevap geniş yankı uyandırdı. Çavuşoğlu’nun sert çıkışı, daha önce benzer durumlarda muhataplarına verdiği cevapları hatırlattı. Açıklamalarıyla Türk halkının sesi olan Çavuşoğlu, asılsız iddia ve iftiralar karşısında “diklenmeden dik duran” tutumuyla Türk halkının dış politikadaki sesi oluyor. İşte Çavuşoğlu’nun benzer çıkışları:
28 TEMMUZ 2016:  Mısır’ın FETÖ’ye ilişkin iddialarına cevabında Çavuşoğlu, “Mısır’ın BM Güvenlik konseyindeki tavrı manidardır. Zaten darbe ile iş başına gelenlerin o genleri işliyor.”
15 KASIM 2016:  Dönemin Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısında bazı Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin liderlerinden Türkiye’nin üyeliğine yönelik açıklamalara tepkisini ifade ederek, “Sen kimsin ki Türkiye’yi atıyorsun? Senin böyle bir yetkin yok.” dedi.
19 KASIM 2016:  Ermenistan Milletvekili Koryun Nahapetyan’ın DEAŞ hakkındaki iddialarına cevaben: “Taraf olduğunuz tüm örgütlerde Azerbaycan topraklarını işgal ettiğiniz kayıtlı. Karabağ’ı siz işgal ettiniz, neden çekilmiyorsunuz?”
13 ARALIK 2016:  “Thomas (Çek Cumhuriyetinden AP üyesi) aynı şekilde şuna vurgu yapıyor. AP içinde PKK’ya sempati duyan parlamenterler var. Neden? Aynı ideolojiyi savunuyoruz. Sizin ideolojiniz batsın.”
29 EYLÜL 2017:  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde yapılan gayrimeşru referandum gerekçesiyle Mesut Barzani’ye “Bugüne kadar yaptığımız tüm dostane uyarıları dinlemeyen bir yönetimi, biz artık bu saatten sonra muhatap almıyoruz.”
20 ARALIK 2017:  Trump’un BM’de Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasını reddedecek ülkelere yönelik tehdidine karşı sert bir çıkış yapan Çavuşoğlu, “Ne yapacaksınız isimleri alacaksınız da? O ülkelerin de mi işgal edilmesine müsaade edeceksiniz ya da onları da cezalandıracak mısınız? Artık dünya değişti artık ben güçlüyüm o nedenle de haklıyım anlayışı değişti” şeklinde konuştu
6 MAYIS 2018:  “Fransa’da içlerinde Nicolas Sarkozy’nin de olduğu bazı densizler, Kuran-ı kerimin bazı bölümlerinin çıkarılması gerektiğini savunuyorlarmış. Kutsal kitabımız senin yaz-boz tahtası mı?”
12 KASIM 2018:  Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarına cevaben, “Haddini aşmıştır, bir Cumhurbaşkanı ile nasıl konuşacağını bilmelidir. İkincisi, kendi liderleriyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da karıştırmasın.”
2 OCAK 2019:  Dönemin Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos’a yönelik “Şımarık çocuğunuza sahip çıkın da bizim de güvenlik güçlerimizin elinden bir kaza çıkmasın.”
15 MART 2019:  AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’ye “PKK AB’nin terör listesinde ama Belçika’daki yargı adeta PKK’yı aklamak için çaba sarf ediyor.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...