Veysel Eroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler

/ Kaynak: İHA
Veysel Eroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler

Politika Haberleri  / İHA

Bakan Eroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gezi Parkı eylemcileri destan yazdı, onları CHP'de siyaset yapmaya çağırıyorum' yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergenekon davası kararlarının ardından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve diğer sanıklar için verilen cezalara üzüldüklerini kaydederek, "Hiç kimse mahkemeden dolayı üzülmedim diyemez. Neticede kim olursa olsun bir insanın mahkum olmasından dolayı biz üzüntü duyarız" dedi.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramlaşma programı kapsamında dün geldiği Afyonkarahisar'da bugün programına devam ederek, Çobanlar ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe meydanında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, Ergenekon davası ile birlikte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gezi Parkı eylemcileri destan yazdı, onları CHP'de siyaset yapmaya çağırıyorum' yönündeki açıklamalarını eleştirdi.İlk olarak Ergenekon davası kararları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, özellikle eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ başta olmak üzere, davanın sanıklarına verilen kararlara çok üzüldüklerini dile getirdi. Kararların her şeyden önce Yargıtay safhası olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Hiç kimse mahkemeden dolayı üzülmedim diyemez. İnsanlık duygusu var bizde. Şahsen ben üzüldüm. Ben çok üzüldüğümü söyleyeyim daha ne diyeyim, ama bu mahkeme kararı. Mahkeme kararına bir şey demek mümkün değil. Bu neticelenmiş bir şey değil. Yargıtay safhası var. Göreceğiz ama şu an mahkemenin kararını değerlendirmek mümkün değil. Yargı, yürütme ve yasama ayrı. Hakikaten bu böyle işliyor. Başbakanımız da bunu açıkça ifade etti 'sözümün arkasındayım dedi. Ben de aynı kanaatteyim. neticede kim olursa olsun bir insanın mahkum olmasından dolayı biz üzüntü duyarız. Hele Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir kişi için ben şahsen üzüntü duydum. Kendisi için de diğer generaller için de üzüntü duyarız. Tabii mahkeme dosyasını incelemediğim için bilmeyiz mahkemenin kararını. Ama bu ilk mahkemedir. Yargıtay safhasında ve ondan sonra değerlendirmeler yapılır."


"BÖYLE BİR SAÇMALIK OLAMAZ"


Eroğlu'na, basın mensupları, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gezi Parkı eylemcileri destan yazdı, onları CHP'de siyaset yapmaya çağırıyorum' yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu. Eroğlu da bu soruya şöyle karşılık verdi: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun destanı ancak böyledir işte. Böyle bir saçmalık olamaz. Gezi Parkı'nda dış mihrakların tesiri vardır. Bir ağaç meselesi değildir. Ben sosyal medyada 2 milyar 800 milyon ağaç dikildi dediğim zaman, diyorlar, 'sayın bakan sen bunun ağaç meselesi olmadığını anlayamadın mı?' Biz çok iyi anlıyoruz. Ne zaman böyle bir hadise başladı. Ne zaman İMF'ye olan borcumuz bitti ne zaman Avrupa'da kriz devam ederken Türkiye büyüme devam ediyor. İşsizlik oranları Avrupa'da artarken biz de azalmaya devam ediyor. Türkiye harp sanayin de muhteşem hamleler yapıyor, artık uzayda hakim olma Göktürk uydusu kendi helikopterleri kendi denizaltısını yapar hale gelince bu rahatsızlık verdi."
Türkiye'nin ilerlemesinin istenmediğini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "İleri gitmesin. Çizmeyi aşmasın şeklinde bazı ülkelerin bir düşüncesi var. Ülkeyi karıştırmak, istikrarı bozmak için yapılan bir hareket. Ama tutmadı. Tutmayacak milletimizin feraseti diğer ülkeler gibi değil milletimiz feraset sahibi bir millettir. Bu tutmadı, tutmayacaktır. Millet huzur istiyor. Kaldı ki terör tam çözülmeye başladığı milli birlik ve beraberlik projesinin gerçekleşmeye başladığı günlerde böyle bir şeyin ortaya konması çok yanlış. Kemal Kılıçdaroğlu'nun destan dediği buysa yazıklar olsun. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı doğru bir şey değil. Neticede demokrasiye karşı bir şeydir. Böyle sokak hareketleriyle hükümet alaşağı edilemez. Gücü varsa buyursun sandığa. Biz diyoruz ki tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet. Biz mitinglerde sadece şanlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz. AK Parti bayrağı falan dalgalanmıyor. Kendisinin Hakkari'deki mitingine bir bakın bakalım. Ondan sonra destan mı değil mi karar versinler. Kılıçdaroğlu'nun bu sözünü reddediyorum. Kabul etmiyorum. Millet de kabul etmeyecektir. Önümüzdeki sandığa onları bu yüzden gömecektir."
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...