Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı için referandum istedi

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı için referandum istedi

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni hedef aldı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin, vatandaşların “cumhurbaşkanının tarafsız olması isteğini” ortaya koyduğunu savundu. Cumhurun başı olan kişinin 82 milyonu kucaklaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı tarafsızlığını korumalı. Ne gerekiyorsa, o yapılmalı. Bir ilden 800 bin kişi bu mesajı veriyor. Tarafsızlık konusunda bir referanduma hazırız. ‘Cumhurbaşkanı taraflı mı tarafsız mı olmalı’, referanduma hazırız” dedi.

GEZİ’YE SAHİP ÇIKTI
Gezi Parkı kalkışmasında ülkeyi yangın yerine çevirenlere sahip çıkan Kılıçdaroğlu, Taksim’de kimsenin burnunun kanamadığını, sevgi gösterilerinde bulunulduğunu, halayların çekildiğini, dünyanın en demokratik eylemlerinden birinin yapıldığını iddia etti.  Kemal Kılıçdaroğlu, bunların hazmedilemediğini, İstanbul Valisi’nin talimatı üzerine polislerin saldırdığını, hazırlanan iddianamelerin altının tamamının boş olduğunun ortaya çıktığını savundu. Kılıçdaroğlu, Gezi davasında amacın kalkışmanın finansörü Soros olmadığını, Gezi eylemlerine katılan gençlerden intikam almak olduğunu, bunun için yola çıkıldığını öne sürdü.
CHP lideri,  Gezi olaylarının Türkiye’nin dünya siyaset tarihine bıraktığı miras olduğunu, toplumun nefes almasını sağladığını iddia ederek, “Her görüşten, kimlikten orada insanımız var. Bir eylem yapılıyor. Bu kadar basit” şehri yakıp yıkan vandalların yaptıklarını sıradan bir tepkiymiş gibi gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...