Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Türkiye ve KKTC’yi yok sayan hiçbir proje hayata geçemez

Erdoğan: Türkiye ve KKTC’yi yok sayan hiçbir proje hayata geçemez

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk ziyaretini Türkiye’ye yapan KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerin ardından iki lider basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan özetle şu mesajları verdi:
∂ Kendi haklarımızı nasıl savunuyorsak, Kıbrıs Türklerinin de adadaki ve bölgedeki çıkarlarını, aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz.
∂ Şayet yaşananlardan hâlâ ders almayanlar varsa onlara da gereken cevapları vermekten çekinmeyeceğimizin bilinmesini isterim.
∂ Kıbrıs’taki sorunun ortaya çıkışı da bugüne kadar gelişi de tamamen Rumların uzlaşmaz tavırlarından kaynaklanmaktadır.
∂ Türkiye’nin üç garantör ülkeden biri olması hasebiyle söz hakkı vardır ama hiç söz hakkı olmayanların burada tasarrufta bulunması bizi pek de ilgilendirmez.
∂ (Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon sondaj faaliyetleri): Arama çalışmalarına aynı kararlılıkla devam ediyoruz, edeceğiz. Doğu Akdeniz’de ne Türkiye’yi ne de KKTC’yi yok sayan hiçbir proje hayata geçemez. Türkiye burada asla haksız, adaletsiz bir yaklaşıma müsaade etmeyecektir. Doğu Akdeniz’de kendi yol haritamıza göre adım atmaya devam edeceğiz.
∂ Dün Kıbrıs Türklerinin kanını akıtarak adayı ele geçirmeye çalışanlar, bugün de siyasi ve ekonomik saldırılarla aynı amacın peşindedir.
∂ Kıbrıs Rum Kesimi, ancak samimi ve gerçekçi bir uzlaşma zeminine gelirse adada herkesin beklediği çözüm yolu açılır.
∂ Ana muhalefet partisinin başındaki zat, bizim orada olmadığımızı söylüyor. Demek ki Türk bayrağını tanımıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...