HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Vekile 'partini seç' denilecek

Vekile 'partini seç' denilecek
Meclis, Parti, Milletvekili, Milletvekili Transferi, Haber

POLİTİKA Haberleri

"Kiralık vekil" dönemini kapatmaya yönelik çalışma başlatan AK Parti, dünya örneklerini inceledi. Masadaki modellere yeni seçenekler eklenirken milletvekillerinin hangi siyasi parti ile yola devam edecekleri konusunda seçimden belli bir süre sonra tercih yapmaları istenecek.

YÜCEL KAYAOĞLU

MECLİS’TE ALTI AY SINIRI
Bir partinin seçime katılabilmesi için Meclis’te grubu bulunması şartının yerine getirilmesi konusunda ise altı aylık bir süre sınırı getirilmesi tartışılıyor. Bu formüle göre seçim takviminin başlamasından en az altı ay önce grup kuran partiler seçime katılabilecek, bu tarihten sonra oluşturulan siyasi parti gruplarının ise seçime girmesi mümkün olmayacak.

AK PARTİ’DE FARKLI GÖRÜŞLER VAR
Öte yandan milletvekili transferlerinin önlenmesine yönelik hazırlıklar konusunda AK Parti içinde farklı değerlendirmeler de yapılıyor. Edinilen bilgilere göre bu konuda geçmişte de çeşitli adımlar atıldığını, ancak hülle yoluyla siyasi parti değiştirilmesinin önüne geçilemediği vurgulanıyor. AK Parti kaynakları, milletvekillerinin parti değiştirmesinin kanunlarla engellenmesinin doğru olmayacağını belirtirken “Bu mesele, ahlaki bir problemdir. İstediğiniz kadar engel koyun, bunun sonu olmaz. Siyasi etik açısından bu olaya bakmak lazım” görüşünü dile getiriyor.

İÇ TÜZÜK TASLAĞI PARTİLERE SUNULACAK
MHP lideri Bahçeli’nin TBMM iç tüzüğü değişikliği önerisi konusunda da Meclis Başkanlığının hazırlık yaptığı öğrenildi. TBMM yönetimi, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne uygun olacak şekilde tecrübeli Meclis bürokratları ve uzmanlara çalışma yaptırdığı belirtildi. Yeni sisteme göre Meclis çalışmalarını düzenleyen iç tüzük taslağının siyasi partilere sunulacağı ifade edildi. İç tüzük taslağında özellikle ihtisas komisyonlarında kanun tekliflerinin daha detaylı tartışılması, komisyonların resen kanun teklifi verebilmesi gibi düzenlemeler bulunuyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...