Muharrem İnce CHP'yi topa tuttu: CHP'nin ne hale geldiğini herkes gördü

Düzenleyen:
Muharrem İnce CHP'yi topa tuttu: CHP'nin ne hale geldiğini herkes gördü

POLİTİKA Haberleri

CHP'nin eski cumhurbaşkanlığı adayı Muharrem İnce, Ankara'da basın toplantısı düzenledi. CHP yönetimini yerden yere vuran İnce, kendisinin parti tarafından sürekli engellenmeye çalışıldığını söyledi. İnce '4 Eylül'de Sivas'tan Bin Günde Memleket Hareketi'ni başlatıyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığından önce ve sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti içi çekişmeye giren Muharrem İnce, yeni bir hareket başlatacağını duyurdu.

Ankara'da konuşan İnce, CHP yönetimini yerden yere vururken, yeni hareketin 4 Eylül'de Sivas'tan başlayacağını söyledi.

İşte İnce'nin açıklamalarından satır başları...

Bilen de konuştu, bilmeyende. Şimdi Muharrem İnce konuşacak. Türkiye'nin muhalefet sorunu da vardır. Kötü gidişattan CHP de nasibini aldı. CHP'den özdeşleşmiş olan önseçim artık yok.

KURULTAY İRADESİNİ TANIMAYAN BİR GENEL BAŞKANIMIZ VAR

Partinin ne hale geldiğini herkes bir kez daha görsün. Kurultayda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Hafta sonu yapılan kadın kolları kurultayına konuşma zahmeti bile göstermedi Genel Başkan. Kurultayda kendisi konuşup, kimseyi dinlemeden gitmiştir. Kurultay iradesini tanımayan da bir Genel Başkanımız var artık.

CHP ön seçim artık yok. Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bugün kurultayda CHP Genel Başkanı bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir. Kadın Kolları Kurulayı'na katılmamıştır. CHP, İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. O nedenle dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılsam bile partiyi kurtarmak için ayrılırım.

KAZANMAMAM İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR

İki yıldır arkadaşlarım kırıldı, uykusuz geceler geçirdim. Seçim gecesi neredeydim? Bitmedi bu, anlatayım. Zonguldak'a mitinge gidiyorum. Bartın Milletvekilimizi görevlendirdim, öğrendim ki yeni listeye konmamış, tek gerekçe İnce'ye yakın olması. Ben hangi moralle miting yapacağım.

TV'lerde bir Kemal Bey'in reklamı bir benim reklam. Kılıçdaroğlu'nun reklamını neden veriyorsunuz, aday değil ki, talimat veriyorlar reklamlarımı kesiyorlar. Bu psikoloji altında bana miting yaptırıyorlar. Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Bilboard'lara afişlerimiz az asıyorlar. Seçimi kazanmamam için ellerinden geleni yaptılar.

Seçim gecesine geldik. Bana bilgi verin diyorum, bilgi vermiyorlar. Bilgi yok, nasıl çıkacağım milletin karşısına. Sabah oldu, tutanakları aldınız mı dedim, aldık. Teşekkür edelim dedik.

Gece yarısı çıktı bizim genel başkan yardımcıları seçim ikinci tura kaldı dediler, nereden biliyorsun. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar, benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar.

Bana neredeydin diyenlerden özür diliyorum ama unutmayın ki bana veri vermediler. 

"CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYINI 1 MİLYON 200 BİN CHP ÜYESİ SEÇSİN"

Bir CHP'li saraya gitmiş, Genel Başkanı arıyorum parti yara alacak, yan yana olalım, yok. Muharrem İnce, bu çıkışı bireysel işleri için yapıyor. Kişisel ikbali için yapıyormuş. Muharrem İnce'yi açığa düşürebiliriz. CHP bir tüzük yapsın, 1 milyon 200 bin kişi CHP'nin adayını seçsin desinler. Muharrem İnce'nin elinden o zaman bunu alsınlar.

"GENEL BAŞKAN'IN ÜLKEYİ YÖNETECEĞİM İDDİASI YOK İSE, İKTİDAR İDDİASI DA YOK DEMEKTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı adayı yapacaksanız ben ona CHP demem ki. Bizim Genel Başkan'ın aday olmak gibi bir iddiası yok ki. O zaman iktidar bir hayaldir. Kendine güvenle siyaset yapmak gerekiyor. İktidara yürüme iddiası yok ki zaten. Genel Başkan'ın ülkeyi yöneteceğim iddiası yok ise, iktidar iddiası da yok demektir.

"BÖLMEK PARLAMENTER SİSTEMDE OLUR"

Partiyi bölüyorsun diyorlar. Ben Millet İttifakı'ndan ayrılıp Cumhur İttifakı'na geçmiyorum ki, nasıl bölmüş oluyorum. Burdan, oraya bir şey taşıyor muyum? Bölme olayı parlamenter sistemde olur, başkanlık sisteminde olmaz. İttifaklar olduğuna göre neden bölme olsun. Futbolun kuralları ile basketbol oynamak gibi bir şey bu. Söylenen sözler doğru değildir.

"BUNU SÖYLEYENLER CHP İÇİNDEKİ RANT BARONLARIDIR"

Sizi saray mı destekliyor? Neden beni desteklememeli? Destekliyorsa hata yapıyor kendince. CHP'den Muharrem İnce 8 puan fazla oy aldı. Muharrem İnce, İYİ Parti, AK Parti, MHP ve CHP'den oy aldı. Bu oylar bana geldi. Ben AK Parti ve MHP'den oy alabilme durumu olan bir adamım. Beni desteklemeleri mümkün değildir? Bunu söyleyenler CHP içindeki rant baronlarıdır. Kendi rahatları bozulmasın diye bana atılan iftiralardır bunlar. Ben Erdoğan'ın yerinde olsam beni desteklemem, bugünkü CHP yönetiminden daha fazladır oradan benim oy alma ihtimalim.

"DELEGELERİN YANINDA OTURMAK BENİM İÇİN ŞEREFTİR"

Anketler... 15,8, 17, 8 gördüm. Memnun değilim. 50+1 olursa ben memnun olurum.

Kurultayda saygısızlık yapıldı diye parti kuruyor... Biz çocuk muyum ya? Delegelerin yanında oturmak benim için şereftir. Bu siyaseti bilmeyenlerin yorumu. Beni nereye oturttuğun önemli değil ki? Milletin kalbinde neredeyim, o önemli. Arkadaşlarım ve partililer buna kızdı mı, evet.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...