Erdoğan'a teşekkür ziyareti

Düzenleyen:
Erdoğan'a teşekkür ziyareti

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar ve Azerbaycanlı gazeteci Sevil Nuriyeva’yı Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Erdoğan görüşmede "Azerbaycan'a elimizden gelen her türlü desteği verdik, hangi biçimde olursa olsun vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

ATTAR: ÇOK GURURLANDIK
Görüşme sonrası konuşan TADİV Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar "Sayın Cumhurbaşkanı’nın nazik daveti ve kabulleri bizi çok gururlandırdı. Türkiye’nin kararlılığının ve güçlü dayanışma duygularının Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bir kez daha teyit edildiğini gördük. Bu davet cephede işgal güçlerine karşı muazzam gayret ve ruhla çarpışan Azerbaycan Ordusu'na verilen manevi desteğin yeniden tezahürü oldu. Türkiye’nin hemen her şehrinde kamu binaları, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, sanat cemiyetleri gibi pek çok kurum ve kuruluşun kalbi Azerbaycan’la atıyor. Buna mukabil Azerbaycan’da da evler, iş yerleri, sokakların Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıldı. Yüksek bir millî ruh seviyesinin muhafazası için her platformda gayret edeceğimizi “Kafkas İslam Ordusu” ve “Kardaş Kömeği” anlayışını 21. yüzyıla yakışır araç ve yöntemlerle sürdüreceğimizi belirttik" diye konuştu.

NURİYEVA: DAYANIŞMAYI KONUŞTUK 
Gazeteci Sevil Nuriyeva da şunları söyledi: "Görüşmede, Sayın Erdoğan ve Sayın İlham Aliyev'in birlikte sergilemiş oldukları dayanışma üzerinde durduk. Sayın Cumhurbaşkanı tarihe not olacak anekdotlar paylaştı. Böyle kritik bir süreçte Türkiye Azerbaycan medya platformunun ortak faaliyetine dair alınan isabetli kararla birlikte Azerbaycan'ın hak davasına karşı Batı dünyasında uygulanan basın ambargosunun Türkiye sayesinde ortadan kalktığı hakikatini ifade ettik"
Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...