HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Çavuşoğlu'ndan Brüksel'de önemli açıklamalar: AB sözünü tutmalı

Düzenleyen: /
Bakan Çavuşoğlu'ndan Brüksel'de önemli açıklamalar: AB sözünü tutmalı
Çavuşoğlu, Haber

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel'de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamasında; "AB'nin yükümlülüklerini yerine getirmediğini biliyoruz. Üyelik süreci müzakerelerinin öldürülmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel'de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu açıklamalarında; "AB'nin yükümlülüklerini yerine getirmediğini biliyoruz. Üyelik süreci müzakerelerinin öldürülmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

'VİZE SERBESTİSİ ADIMI BEKLİYORUZ'

AB ile ilişkiler hakkında konuşan Çavuşoğlu, Çavuşoğlu, "Diyaloğu devam ettirme konusunda AB ile hemfikiriz. Somut atılabilecek adımları gözden geçirdik. Biz vize serbestisi konusunda bir adım bekliyoruz" dedi.

TÜRKİYE SÖZÜNÜ YERİNE GETİRİR, AVRUPA BİRLİĞİ DE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI

"Türkiye sözünü yerine getirir, Avrupa Birliği de verdiği sözleri tutmalı. Muhataplarımızda da aynı kararlılığı gördük, uygulamada da görmek istiyoruz" şeklinde konuşan Çavuşoğlu, "(Türkiye-AB ilişkileri) Atılabilecek somut adımlar için bir yol haritası üzerinde çalışma konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

Yunanistan ile başlayacak istikşafi görüşmeler ile ilgili açıklamada bulunan Çavuşoğlu, "Yunanistan başlayacak istikşafi görüşmeler öncesinde gerilimi arttıracak adımlar atmamalı" dedi.

AB KONSEYİ BAŞKANI TÜRKİYE'YE GELECEK

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız, AB Konseyi ve Komisyonu Başkanı'nı Türkiye'ye davet etti. Onlar daveti kabul etti. Tarihi belirliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile ayrı ayrı görüşmek için Brüksel'de bulunuyor

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...