Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO Askeri Komitesi Belçika'da toplandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
NATO Askeri Komitesi Belçika'da toplandı

POLİTİKA Haberleri  / İHA

NATO ülkeleri genelkurmay başkanlarının katıldığı Askeri Komite Toplantısı, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargahı'nda başladı. Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in temsil ettiği toplantının açılış konuşmasını NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach gerçekleştirdi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Askeri Komite Toplantısı başladı.

Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in temsil ettiği toplantının açılış konuşmasını NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach gerçekleştirdi.

Peach, Kanada'dan Korgeneral Wayne Eyre, Karadağ'dan General Milutin Djurovic, Hollanda'dan General Onno Eichelsheim ve İspanya'dan Teodoro Lopez Calderon'un askeri komitenin yeni üyeleri olduğunu belirtti.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ
Rusya ile ilgili açıklamada bulunan Peach, "Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik ihlalleri ile Ukrayna sınırına takviyeleri de dahil olmak üzere istikrarsızlaştırıcı saldırgan eylemleri devam ediyor." dedi.

Sınır civarında Rus askerlerinin azaldığını belirten Peach, buna rağmen silah ve teçhizat dahil 10 binlerce kişinin orada kaldığını açıkladı. Peach, "Bu nedenle NATO’nun ilgili tüm denizlerde ve hava sahasında tetikte kalması ve hareket özgürlüğümüzü koruması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Stuart Peach, Rusya'nın NATO-Rusya Konseyi toplantısı yapma teklifini yanıtsız bırakmasından üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Rusya’nın eylemleri bunu mümkün kıldığında Rusya ile yapıcı bir ilişki kurmaya devam ediyoruz" dedi.

NATO’nun gelişmekte olan ve yıkıcı teknolojilere yatırım yaptığını kaydeden Peach, "Uluslararası terörizm tehdidiyle yüzleşmeye devam ediyoruz. Neredeyse her gün kötü niyetli siber saldırılarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...