HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Biden-Putin görüşmesi sona erdi

Düzenleyen:
Biden-Putin görüşmesi sona erdi
Abdi Biden, Putini Rusya, Haber

POLİTİKA Haberleri

Dünya kamuoyunun gözünü diktiği, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan yüz yüze görüşme bitti. Kritik zirveye dair açıklama yapan Putin, "Görüşmelerde aramızda bir düşmanlık yoktu" diyerek, Rus ve ABD büyükelçilerinin yeniden görevlerine dönüşü konusunda anlaştıklarını duyurdu.

İsviçre'nin Cenevre kentinde ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. 2 saat süren görüşme sonrası açıklamalar Putin tarafından yapıldı. Aralarında düşmanlığın olmadığı vurgusunu yapan Rusya Devlet Başkanı, iki ülke arası normalleşmenin başlayacağına yönelik önemli detaylar verdi.

BÜYÜKELÇİLER GERİ DÖNECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede her 2 ülkenin büyükelçilerinin ülkelerini temsilen Washington DC ve Moskova'ya dönmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile siber güvenlik ile ilgili görüşmelere başlayacaklarını açıklayarak, toplantı sırasında ABD Başkanı Joe Biden ile aralarında bir gerilim olmadığını ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'nın NATO'ya katılması konusunda, “Tartışılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum" dedi.

PUTİN'E "KATİL" SORUSU

ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine karşı "katil" ifadesi kullanmasının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu konuyla ilgili daha önce telefon görüşmesinde açıklaması oldu" ifadelerini kullanarak, ABD'yi, Afganistan üzerinden suçlayarak, "ABD'de her gün birileri öldürülüyor, Afganistan'da tek bir atışla yüzlerce kişiyi öldürdüler" dedi.

 

Biden-Putin görüşmesi sona erdi

PUTİN VE BIDEN'DAN ORTAK BİLDİRİ

Kremlin, bugün Cenevre'de gerçekleşen Putin ve Biden arasındaki görüşmenin ardından üzerinde uzlaşıya varılan ortak bildiriyi yayımladı.

Bildiride, Rusya ve ABD'nin, gerginlik dönemlerinde dahi, stratejik alanda öngörülebilirliği sağlama, silahlı çatışma risklerini ve nükleer savaş tehdidini azaltmaya yönelik ortak hedeflere doğru ilerleme kaydedebileceklerini gösterdikleri belirtildi.

YENİ START UZATILDI

ABD ve Rusya arasındaki Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmasının (Yeni START) kısa bir süre önce uzatıldığına işaret edilen bildiride, "Yeni START’ın uzatılması, nükleer silahların kontrolüne olan bağlılığımızın bir kanıtıdır. Bugün, nükleer savaşta kazananın olmayacağına ve böyle bir savaşın asla başlatılmamasına yönelik bağlılığımızı tekrar teyit ediyoruz." denildi.

Söz konusu hedeflere ulaşılması için Rusya ve ABD arasında kısa bir süre içerisinde kapsamlı istişarelerin başlayacağının belirtildiği bildiride, "Stratejik istikrar konusunda sağlam ve güçlü, kapsamlı bir ikili diyalog başlatılacak. Söz konusu diyalog vasıtasıyla, gelecekteki silah kontrolü ve risk azaltma önlemlerinin temelini atmak istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...