HDP, hiçbir ittifakta yer almayacakmış!

HDP, hiçbir ittifakta yer almayacakmış!

POLİTİKA Haberleri

Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP, elini güçlendirmek için “Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımız yok” açıklamasını yaptı. Ancak kapıyı tam olarak kapatmayan HDP, ortakları CHP ve İyi Parti’den 2023 seçimleri öncesi ve sonrasına dair beklentilerini de sıraladı.

Haber Merkezi | ANKARA

HDP, terörle mücadeleden duyduğu rahatsızlığı açık bir şekilde dile getirirken Millet İttifakı’na katılım şartı olarak “Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele dursun” çağrısı yaptı. Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından açıklanan HDP’nin talepleri, kamuoyunun büyük tepkisini çekerken Millet İttifakı cephesinden ise herhangi bir açıklama gelmedi. HDP’nin tepki gören çıkışının tam da terörle mücadelede sona yaklaşıldığı döneme denk gelmesi dikkat çekti.

YENİ ANAYASA ŞARTI
HDP, Millet İttifakı’na katılmak için “demokratik bir anayasa” şartını da koştu. HDP’nin açıklamasında "Sivil, özgürlükçü, yeni bir anayasa, gerçek anlamda bir toplumsal sözleşme Türkiye’de yeni bir başlangıcın ve demokratikleşmenin tacı olacaktır. Bu anayasa; farklı kültürlere, kimliklere, inançlara, ana dillerine ve yaşam tarzlarına saygıya dayalı eşit yurttaşlığı esas almalıdır. Anayasanın hazırlanma süreci, her kesimi kapsayan, demokratik katılım ve toplumsal müzakereye dayalı bir yöntemle yürütülmelidir” denildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...