Bakan Çavuşoğlu'ndan Rum kesimine tepki: Ateşle oynamasınlar

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu'ndan Rum kesimine tepki: Ateşle oynamasınlar

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin veto ettiği proje ile ilgili Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin olmadığı bir projenin kesinlikle başarılı olmayacağını belirtti. Ayrıca Çavuşoğlu, ‘’Türkiye'ye ya da KKTC'ye bir saldırı olursa bunun bedelini ödetiriz. Ateşle oynamasınlar" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara’da bulunan Estonya Dışişleri Bakanı Eva-Maria Liimets ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu görüşme sonrası yapılan ortak basın toplantısında Rum ve Yunanistan'ın Rumların boru hattına yönelik ABD vetosunu değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin veto ettiği proje ile ilgili Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin olmadığı bir projenin kesinlikle başarılı olmayacağını belirtirken, güzergah üzerinde Türkiye olarak tüm ülkelerle iş birliğine hazır olduklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "(GKRY'nin PKK/PYD'ye ofis açma izni vermesi) Türkiye'ye ya da KKTC'ye bir saldırı olursa bunun bedelini ödetiriz. Ateşle oynamasınlar" dedi.

"YUNANİSTAN'IN VE RUM KESİMİNİN 9 DEFA İHLAL GİRİŞİMİ OLDU"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ve Rum kesiminin son dönemde gerçekleştirdiği sınır ihlalleriyle ilgili değerlendirmede bulunurken son ihlal girişiminin bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Bizim kıta sahanlığımıza yönelik son bir yılda Yunanistan’ın ve Rum kesiminin 9 defa ihlal girişimi oldu. Son girişim bu sabah oldu tabii hiçbirisinde başarılı olamadılar." dedi.


Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...