Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Millet İttifakı'nda çatırdama sesleri: Ağıralioğlu'ndan sonra Çelik de CHP'ye yüklendi

Düzenleyen:
Millet İttifakı'nda çatırdama sesleri: Ağıralioğlu'ndan sonra Çelik de CHP'ye yüklendi

POLİTİKA Haberleri

İyi Parti ile CHP arasındaki kriz gün yüzüne çıkmaya başladı. İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, CHP’li belediye başkanlarının tutumunu eleştirerek “İyi Parti, CHP ile ittifak kurmaya mecbur değil” dedi.

Haber Merkezi

CHP, İyi Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkan yardımcılarının birlikte yürüttüğü “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışması sürerken, sahada ise Millet İttifakı’nda ayrılığa dönük tartışmalar yaşanıyor. 

Son olarak, İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, CHP’yi topa tuttu. Seçimden sonra CHP’nin belediye başkanlarının, desteğiyle seçildikleri İyi Parti milletvekillerini, il, ilçe teşkilatlarını yok saydıkları bir anlayışla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Ahmet Çelik “Bu konuda CHP’li belediyeler kapı duvar olduğundan İyi Parti milletvekilleri, il, ilçe yöneticileri vatandaşa cevap verememenin sıkıntısını had safhada yaşamaya devam ediyor. Bu sorun iki partinin iş birliğinde artık kangren hâline geldi” dedi.

SABIRLAR TÜKENİYOR

İyi Parti’de ‘Millet İttifakı olarak CHP ile seçimlere girme’ yönünde iyi niyetli bir anlayış olduğunu ancak sabırların tükendiğini söyleyen Çelik “Ortadaki bu sorun; partimizin il, ilçe başkanları, GİK, milletvekilleri ve teşkilatlarla yapılacak geniş istişareler sonrasında liderimiz tarafından değerlendirilecektir. İyi Parti, CHP ile ittifak kurmaya mecbur değil” diye konuştu.

Millet İttifakı'nda çatırdama sesleri: Ağıralioğlu'ndan sonra Çelik de CHP'ye yüklendi

AĞIRALİOĞLU DA ELEŞTİRMİŞTİ

Millet İttifakı içerisinde bir başka tartışma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hava muhalefeti sebebiyle ertelediği Diyarbakır mitingi öncesinde söylediği “Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerinden sonra yaşanmıştı. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajlarla Kılıçdaroğlu’nu bu sözleri sebebiyle hedef almıştı. Ağıralioğlu “Demokrasi ülkeye Diyarbakır’dan gelecektir diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1.212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır! Diyarbakır dâhil memleketimizin 81 iline, 84 milyonun tamamına ve bütün ülkeye ne fayda ve hayır gelecekse yolu TBMM’den geçer” ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...