Veysel Eroğlu'ndan İzmir eleştirisi

/ Kaynak: İHA
Veysel Eroğlu'ndan İzmir eleştirisi

Politika Haberleri  / İHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tokat temasları sırasında İzmir Büyük Şehir Belediyesini eleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su sorununu çözemediğini belirterek, "İzmir'in su sorunun 2050 yılına kadar çözdük. Çünkü bunlar gelince susuz bırakıyorlar. Tekerlemede var onu söylemeyeceğim. Onlar gelince kısmetler kesiliyor yani" dedi. nbsp;Tokat'ın Turhal ilçesinde Yazıtepe Barajı temel atma ve 65 metre yüksekliğindeki Turhal Kule'nin açılışı törenle yapıldı. Turhal'da 100 milyon TL'lik 36 proje başlığında yapılan törenin açılış konuşmasını Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen yaptı. Başkan Gözen, Turhal'a iki önemli projeyi kazandırmanın sevinci içinde olduklarını kaydetti. Turhal'da başarılamayanların başarıldığını ifade eden Başkan Gözen, "Cumhuriyet tarihinde 100 milyon TL'lik bir defa da yatırım yapmak imkansız durumda. Ayrıca HES ve içme suyu ve sulama kanalı projesi ile bir sürü hizmet arka arkaya gelecek. Ayrıca 62 metre yüksekliğindeki Turhal Kule ve sosyal tesislerinin açılmasının heyecanını yaşıyoruz" dedi. nbsp;Daha sonra DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Dilek Yüksel ve Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Eroğlu, konuşması sırasında ikindi ezanın okunması üzerine konuşmasını keserek, "Aziz Allah diyelim. Hepimizi cennete dahil etsin inşallah. Hep beraber cennete böyle bir toplantı yapalım. Orada merasim olur mu bilemem?" ifadelerini kullandı.

"ONLAR GELİNCE KISMETLER KESİLİYOR"
Tokat'a 51 proje ile geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, Turhal Yazıtepe Barajı'nın 121 metre yüksekliğinde Türkiye'nin sayılı barajlarından ve 7,5 milyon metreküp gövde hacmi olacağını kaydetti. Bakan Eroğlu ayrıca 58 ilin su sorununu çözdüklerini belirterek, "İstanbul'un 2071 yılına kadar su var. İzmir'de orada CHP'li bir belediye var. Ama su meselesini çözemedi. İzmir'i susuz mu bırakacağız? Biz 76 milyon bütün Türkiye'nin bakanıyız. Başbakanımızın talimatı ile İzmir'de böylesine Yazıtepe Barajı gibi baraj inşa ettik. İzmir'e 2 metre çağında içinden otomobil geçen dev boru hatları ile İzmir'e suyu götürdük. İşte farkımız bu. Şu anda 100 kilometre boru hattı inşa ettik. 2050 yılına kadar İzmir'in su meselesini hallettik. Çünkü bunlar gelince susuz bırakıyorlar. Tekerlemede var onu söylemeyeceğim. Onlar gelince kısmetler kesiliyor yani" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, müteahhit firmadan 31 Aralık 2017 tarihine kadar barajının yapılması ve gün alarak bu tarihe kadar yapılamadığında 18 derslik okul yapması için söz aldı. Törenle Turhal Barajın temeli atılırken, kulenin açılışı yapıldı. Bakan Eroğlu daha sonra Turhal Kule'ye çıkarak manzarayı izleyerek kahve içti.
(Nİ-SLH-ÖZ-Y)

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...