Abdullah Gül-Tayyip Erdoğan kardeşliği

A -
A +
24 Aralık 2012 Günü Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü ziyaret için Çankaya'daydık. O günkü sohbette şunu demiştik:
-Efendim; biz, halkın içindeyiz; öyle anlaşılıyor ki Sn. Başbakan, üç dönem kararından geri adım atmayacak. Bu durumda halk, sizin Çankaya'dan indikten sonra tekrar partinin başına ve Başbakanlığa geçmenizi bekliyor.
Sn. Cumhurbaşkanı, bu sözümüze "hayırlısı" diye karşılık vermişti. Bugüne kadar üç dönem sınırlaması, Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması veya çıkmaması konularında çok yazılıp çizildi.  
Artık yol haritası belli olmuştur:
Sn. Recep Tayyip Erdoğan Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı, Sn. Abdullah Gül, Başbakan olacaktır...
Şayet; 8 Şubat 2012 MİT Başkanını tutuklama teşebbüsü, 28 Mayıs 2013 Gezi Parkı Terörü, 17 Aralık 2013 Yargı Darbesi hadiseleri yaşanmasa ve Başbakan Tayyip Erdoğan bunları püskürtmek için paralel yapı ve destekçilerinin üzerine tavizsiz bir şekilde gitmeseydi iktidar, yüzde 46'yı bularak "AK İhtilal" yapamayacaktı.
Şu malumatı okuyucularımızla paylaşmak isteriz:
31 Mart 2014 Günü okuduğunuz "Ak İhtilal" adlı makalemizi biz, 30 Mart saat 14.30'da yazı işlerine teslim etmiştik. Sandıkların kapanmasına 2.5, sonuçların açıklanma iznine 4.5 saat vardı. Bu riskten ziyade tahminlerimize duyduğumuz güvendi. O süreçte birkaç TV'de "meydanları okumamıza göre AK Parti yüzde 45-52 arası oy alır" demiştik. Yanılmadık. İktidar partisi, sekizinci seçimde kendini 7 puanla aştı, en yakın rakibini ise 18 puana yakın bir oy farkıyla arkada bıraktı. Bu zaferde tabiî ki her partilinin alın teri vardır. Fakat paralel yapıyı, sırttan vurulmayı, darbeyi ve niyeti öğrendiği andan itibaren zerrece taviz vermeden meydanları inleten Tayyip Erdoğan, asıl hak sahibidir. Sn. Erdoğan güçlü liderliği ve samimi tevekkülüyle şerden hayır çıkmasına vesile olmuştur.
Halk, 30 Mart'ta Başbakanına sahip çıkmayıp da AK Parti, 2009 mahalli seçimlerinden az miktarda bile olsa geriye düşseydi bugün göz gözü görmezdi. Bu asil millet Tayyip Erdoğan'ı baş tacı yapmakla kalmadı, 10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimini de 30 Mart'ta gerçekleştirmiş oldu.
Bundan böyle 10 Ağustos formalitedir. Kuvvetle muhtemel ki Sn. Erdoğan, ilk turda Cumhurbaşkanı seçilecektir. Cumhur, ilk defa aracısız olarak kendi serbest iradesiyle zirvedeki ismi seçecektir.
Erdoğan'dan sonra niçin Gül?
AK Parti'de Başbakanlık yapacak başka isim yok mu?
AK Parti'de Sn. Erdoğan'dan sonra genel başkanlık ve Başbakanlık  yapacak başka isimler mevcut. Ne var ki unvan tek başına yetmez. Birliğin, bütünlüğün korunması da şart. Bu da birçok sebeplere bağlı. Üzerinde ittifak edilen fikir o ki Tayyip Erdoğan'dan sonra parti gemisini açık denizlerde yüzdürecek isim Abdullah Gül'dür. Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış olmak gibi nadir bir tecrübe birikimine sahiptir.
Yeni Türkiye'nin/Büyük Türkiye'nin inşaında Abdullah Gül-Recep Tayyip Erdoğan kardeşliğinin büyük payı vardır. O kardeşliği bozmak için çok münafıklıklar yapıldı. Hatta hanımlar üzerinden çalışıldı. Fakat şükür ki tutmadı.
Millet, bu kardeşliğin, yaşanan samimiyetin farkındadır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.