Aşk-ı Nebî

A -
A +
Sevgili Peygamberimizin doğum/Mevlid günü olan rebi'ul evvel ayının onikisini millî bayram yapmak, bir iktidar için şereflerin en büyüğüdür. Böylece o bayram, hayatımızda her mevsim açan bir gül olur.

Sevgili Peygamberimiz -sallallahü aleyhi ve sellem- her bakımdan ve her hususta İnsanların en üstünü, bütün yaratılmışların en üstünü, Nebilerin en üstünü, Resullerin en üstünü, Kâinatın Efendisi, Allahü teâlânın Habibi, en son Peygamberdir. Arap kavminin Kureyş kabilesinin Haşimi kolundandır. Anne ve babasından geriye doğru bütün cedleri Hak din üzere Müslümandır. Babasının ismi Abdullah'dır. Annesinin ismi Amine'dir. Annesi kendilerine hamile iken babası vefat etmiştir. 
Rebi'ul evvel ayının 12'nci Pazartesi gecesi sabaha karşı Mekke'de dünyaya geldi. Miladî takvimle 20 Nisan 571 Tarihine denk gelmektedir. Sütannesinin ismi Halime'dir. Babadan yetim olduğundan dedesi Abdülmuttalib'in himayesindeydi. 6 yaşında iken annesi, 8 yaşındayken dedesi vefat etti. Himaye şerefi amcası Ebu Talib'e geçti. 25 yaşındayken Hazreti Hatice'yle evlendi. İlk erkek çocuğunun ismi Kâsım'dı. Bundan dolayı unvanı "Ebü'l Kâsım" idi. Çok dürüst olduğu için halk kendisine "Muhammed'ül Emin" derdi.
40 yaşında Nebi, 43 yaşında Resul oldu. 52 Yaşında iken Mirac hadisesi gerçekleşti. Miladi 622'de  53 yaşındayken Mekke'den Yesrib'e Hicret etti. Yesrib adını Medine diye değiştirdi. Hicri 10 yılında Hac ziyaretini yaptı. Arafat meydanında verdiği hutbeyle insanlığı "Veda Hutbesi"yle tanıştırdı. 
Cebrail -aleyhisselam- 23 yıl boyunca Allahü teâlâdan kendisine Kur'an-ı kerîmi getirdi. Benzersiz güzellik ve tarifsiz üstün ahlâka sahipti. Bedr Harbi'nden başlayarak Uhud, Hendek, Hudeybiye Seferi, Hayber, Tebük, Mekke'nin Fethi gibi harpler yaptı. Devrin cihan devletleriyle önemli devletlerin imparator, kral ve sultanlarına onları dine davet eden mektuplar yolladı. İslamiyeti yayarken hiçbir Peygamber ve insanın yaşamadığı kadar sıkıntılar yaşadı. Son anlarındayken bile Şarki Roma'nın Filistin bölgesindeki Ebnâ ve çevresi üzerine Üsame bin Zeyd komutasında ordu göndermeyi irade etti.
Hicri 11 senesi m. 632'de rebi'ul evvel ayının 12'nci Pazartesi günü 63 yaşındayken vefat etti. Çarşamba gecesi yaşadığı odaya defnedildi. Hayber harbinde ikram edilen keçi kızartması zehrinden dolayı şehid olmuşlardı...
4 kişiyle başlamış; "Veda Haccı"nda 120 bin mü'mine hitap etmişti. Vefatından 27 yıl sonra İslam Ordusu, Konstantiniyye kapılarına dayanacaktı...
Sevgili Peygamberimiz ile onun 4 büyük halifesi Hulefa-i raşidinin yolunda giden ve bütün eshabı istisnasız seven Müslümanlara "Sünnî", bu itikadî yola "Ehl-i sünnet ve'l cemaat" denir. Eshab-ı kiramdan sonra İslamiyete hizmet ederek Allahü tealânın ve Peygamber-i zîşânın şanını, ismini yücelten, Devlet-i ali Osman Müslümanlarıdır. O aşkla, Aşkı Nebî'nin ıtır kokulu iklimiyle bir bozuk zihniyetin bir asra varan engellemelerine rağmen yeniden buluşma nimetine kavuşmuş bulunmaktayız. Zafer, "el muzaffer daima" olan Resuller Resulü ile O'nun yolunda gidenlerin oldu.
Milletimiz, hem hicri takvimle Mevlid-i şerifi ve hem de miladi takvimle Kutlu Doğum Haftasını kutlamaktadır. Peygamberimiz, her zaman ve mekânda zikredilebilir. Şimdi arzu edilen, Sevgililer Sevgilisinin Mevlid-i Şerif gününün milli bayram yapılmasıdır...
Hürmet ve minnetimiz O'nadır!
O'na selam olsun...
O'nu sevenlere selam olsun.
O'na hizmet edenlere selam olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.