Bitmeyen kin

A -
A +
Dinler arası diyalog, hoş görü, stratejik ortaklık vs gibi parlak cümlelerin hiç biri gerçekleri örtemez. Zaten dinler arası diyalog, "la ilahe illallah diyen cennete gidecek! demenin İslam akidesiyle telifi kabil olması mümkün değildir. Allah indinde dinin İslam olduğu ayeti kerimeyle sabittir; aksini savunmak, ayeti tekzip cür'eti göstermek olur. Muhammed'ür Resulullah demeden yalnızca lâ ilâhe illallah demekse  Sevgili Peygamberimizi -aleyhisselam- red anlamına geleceğinden haddini bilmezlik olur.
Bu itibarla bugün Filistin'de mecazi denecek çapta devam eden zorlu mücadele, Peygamber-i Zîşan'a vahyin gelip de O Şanlı Peygamber'in kelime-i şâhadeti tebliğ etmeye başladığı ândan itibaren 14 asrı aşkın bir zamandır devam etmektedir.
Kıyamete kadar da devam eder.
Bir tarafta siyon yıldızının...
Diğer tarafta  salibin.
Yani; haçın hilalimize düşmanlığı sürdükçe bu kavga bitmez. Hadisenin özü budur. İstendiği kadar sarık çıkartılıp fes giyilsin, o çıkartılıp şapka alınsın, kılık- kıyafet, yeme-içme, dans, müzik vs batılılar gibi olsun şekli benzerliklerin, sosyal intibakların hiç biri amentü değişmedikçe batıyı tatmin etmeyecektir...
Hicazdaki Hayber, Yahudilerin kaleler şehriydi. Peygamberler Peygamberi, burayı fethettiler. Bizzat ordunun başındaydılar. Hazreti Ali destanlar yazdı, şanlı bir zafer elde edildi.  Zaferden sonra Hayber halkından Zeynep binti Haris, Peygamberimize tepsiyle  kızarmış koyun eti getirdi. Resulullah etten bir lokma aldı. Zehiri hemen fark ederek eshabı, yemeden men etti. Fakat kendi vücutlarında atılamayan bir zehir bakıyesi kalmıştı. İleride şahadetleri için bu zehirlenme vesile olacaktır. Bu harpte en yakınlarını kaybetmiş faile kadın, yakalandı; ancak doğru konuştuğu için Peyganberimiz kendisni bağışladı, O da ummadığı bu netice üzerine Müslüman oldu.
Kâinatın Efendisi, veda yatağındayken de İslam ordusunu Üsame bin Zeyd komutasında Şarkî Roma elinde olan Filistin'deki Ebna ve Gazze'deki Darum kaleleriyle Belka'ya sevk ettiler.
Hayber'in fethi Yahudilere karşı şanlı bir zafer.
Peygamberimizin son savaşı olan Ebna Seferi ise Hıristiyan Roma'ya karşı bir meydan okuma.
Asrı saadetten sonra Emeviler, Abbasiler, Selçuklular ve bilhassa Osmanlı asırlarında siyon yıldızı, hıristiyan salibi ve İslam hilali arasındaki bu mücadele bu güne kadar durmayıp geldi.
Bu yüzden ayeti kerimenin haber vediği gibi dinlerine girmedikçe, kendilerinden olmadıkça bizi kabul etmezler. İslam eşittir terör demek, Müslüman eşittir düşman demektir. Yazdıklarımız, bir temenni değil, gerçeğin üstündeki örtüyü kaldırmaktır. İslam dünyası, kendi kendisiyle yüzleşmedikçe, bu utandırıcı geri kalmışlık zincirlerini koparmadıkça, birlik ve beraberlik kuramadıkça, başındaki ajanları temizlemedikçe... kanı hep akacak, huzura hep hasret kalacak, AB'ye  alınmayacak, BM'de ikinci sınıf muamelesi görecektir.
Düşmanlık, müminlerin şahsında Sevgili Peygamberimizedir.
Yahudi de Hıristiyan da 14 asrı aşkın bir zaman olduğu halde kendi dinlerine devri geçti diyen kahraman Peygambere besledikleri kinlerini eksiltmediler.
Evet, tâ kendisi, adını doğru koyalım; bu bir dinler savaşıdır.
Flistin, haçlı saldırılarının yaşandığı topraklardır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.