Gazze; insanlığın, insafın ve ahlâkın katledildiği yer!

A -
A +
İslam âlemi bayram, Filistin zulüm yaşadı. İsrail, ramazan dinlemedi, kadir gecesi tanımadı, bayrama aldırmadı ve sürekli bir şekilde kadın, çocuk, cami, hastane demeden Gazze'ye kin kustu, terör kustu. Filistinli ölü ve yaralı sayısı binlerle ifade edilirken aynı sayı İsrail tarafı için onlu rakamlarda. Ortada kıyas kabul etmez bir kuvvet uçurumu var. İsrail, savaş teknolojisinin bütün imkânlarına sahipken Hamas'ta hiçbir şey yok; sapan taşından farksız  roketlerle Gazze'yi müdafaa etmekte.
Gazze'de taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakılmıyor. İsrail, artık vicdansız kelimesinin bile zavallı kalacağı bir gaddarlıkla vuruyor, kırıyor, katlediyor. Gazze birinci ve ikinci dünya savaşlarında ağır bombardıman altında kalan şehirlerden bin beter vaziyette. Nitekim BM Gazze'yi âfet bölgesi ilan etti. BM temsilcisi Chris Gunnes bile tarafsız bir kimse olduğu halde TV'ye mülakat verirken şahit olduklarını tasvir ve anlatmaya dayanamayarak hıçkıra hıçkıra ağladı. Bu milyarlık Hıristiyan dünyasından vicdanlı bir örnektir. İki de insaflı devlet gördük. Şili, iki hafta evvel İsrail'le ticaretini iptal etmişti. Şimdi de Bolivya devlet başkanı Evo Morales, İsrail'in terörist devlet olduğunu ilân ederek bu ülkeye yeniden vize uygulayacaklarını açıkladı. Şili ve Bolivya'nın ticaret hacmi ve turist trafiği ne olabilir, sözleri ne kadar etkilidir? Bu tarafı hiç mühim değil. Mühim olan bu iki devletin bir terör karşısında ortaya koydukları ahlâkî davranıştır.
Aynı ahlâkı, "İslam âlemi" denen dünyada görmek mümkün değil. Zevk ve safa ile bayram yapan, dünyanın en pahalı tatil bölgelerinde habis nefslerini eğlendirenler, Gazze'yle zerrece alakalı değiller. Aksine Mısır ve Suudi Arabistan başta olmak üzere bazıları İsrail'le iş birliği hâlinde. Filistin'i Türkiye ve Katar dışında tutan, Gazze için çırpınan başka hiçbir devlet yok.
Halbuki o petrol zengini, lüks içindeki gamsız Arap devletleri petrolü bir baskı unsuru olarak kullansalar, Batı bankalarındaki paralarının küçük bir kısmını çekseler, otel ve tatil yerlerindeki rezervasyonlarını iptal etseler bu zulüm ânında biter.
Diğer taraftan; ne Rusya'dan çıt çıkmakta, ne ABD'den, ne Çin ve Japonya'dan.
Keza AB ve NATO dut yemiş bülbül gibi. Arap Ligi ve İslam İşbirliği Teşkilatı ise efendilerini kızdırmamak adına kapı ardına saklanıyor.
Türkiye'deki Musevi Cemaati de çağrıları duymayarak zulme sessiz kalmakta. Bir tepki göstermeliler, kınamalılar. Sadece Türk Musevi Cemaati değil, bütün dünyadaki Yahudiler bu vahşete tavır koymalıdır. İsrail'le Yahudileri ayrı düşünmek istiyoruz. Netanyahu'nun İsrail'i gasbederek terör devletine çevirdiğini söylemeliler.
Müslümanlar da yaşadıkları memleketlerde suça ortak olan idareleri uyandırmalılar. Filistin, bu kadar sahipsiz olmamalı.
Filistinli çocuklar da can taşımakta.
Onların ana-babalarının da kalbi var.
İsrail, Gazze'de insanlığı, insafı ve ahlâkı katlediyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.