26 ALPARSLAN 1071

A -
A +

4 gün sonra 30 Ağustos 1922 Zafer Bayramını idrak edeceğiz. O gün, resmî törenlerle kutlanacak. Bu bir lâzimedir, ifa edilmesi gerekir. Ne var ki ifa edilmesi, edâ edilmesi, bayram yapılması gereken bir de 26 Ağustos 1071 fetih zaferimiz var. O gün, bugündür. Birbiriyle kıyaslamak olmasın ama; sürüp giden bir noksanlık karşısında  "fetih mi daha mühimdir, müdafaa mı?" diye sorma zarureti hâsıl olmuştur. Fetih, açma, alma, sahip olma imkânı verir; müdafaa ise o alınmış olanı elde tutmak için savunmadır. Fethedilemeyen, müdafaa edilemez...
Anadolu'nun düşmana karşı müdafaası bayram yapılmışken, aynı Anadolu'nun fethedilme şanlı destanı sadece birkaç sade suya tirit nutuk cümlesiyle geçiştirilmekte. Bu mantıktan kurtulma vaktindeyiz.
İki teklifimiz var...
Birincisi şudur:
26 Ağustos 1071 Fetih zaferimiz, TBMM tarafından hemen millî bayram kabul edilmelidir. Böylece Büyük Selçuklu Sultanı Muhammed Alparslan'la azîz kumandan ve askerlerinin ruhları şâd edilmiş olur.
İkinci teklifimize gelince:
Bu bir takvim değişikliğidir. "Ağustos" ayının bizim ayımız olduğunu bir kere daha tekrarlamak isteriz. İslâm ve Türk tarihi ağustos ayındaki sevinçlerimizle doludur. Türkiye tarihine mahsus bakarsak; zaferlerimizin başlangıcı 26 Ağustos 1071 ve sonuncusu 30 Ağustos 1922'dir. Hatta belki ileride şahıs odaklı olarak düşünme arkada kalıp da hadise tarihe mal olduğunda cumhurun, ilk defa kendi serbest iradesiyle reisini seçme hakkına kavuştuğu 10 Ağustos 2014 de en son muvaffakiyet olarak görülebilir.
Bu fetih ve müdafaalar yapıldığında hayatımızda milâdî takvim yoktu, bu aya "ağustos" denmiyordu. "Ağustos" denmesi 1928'den sonradır. Bu sebeple değiştirilmesi kimseyi rahatsız etmemeli. Aksine "neden Roma hükümdarı Ogüst benim takvimimde; başka bir kavmin tarihî şahsiyetinin adı takvimimizde ne arar? diye millî bir şuurla sorulmalıdır.
Vazifemiz şudur:
Ağustos ayı "Alparslan Ayı" yapılmalıdır. Bu ihtiyaç, 2023 ve 2071 ufuklarına kilitlenmiş Büyük Türkiye habercisi Yeni Türkiye'nin alkışa layık kadirşinaslığı olacaktır. Özüne, kendine ve kimliğine dönüşte bir büyük hamledir.
Bize bir emsalsiz vatan bırakanlara bir ay'ın adını fazla göremeyiz.
Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'yi harekete geçirecek ilk icraatı bu şanlı ve yüksek teşebbüs olmalı; meclis de her partisiyle bu teklife imza koyarak tarihe ve ecdada karşı borcumuzu ödemelidir.
Bu teklif muhakkak gerçekleşir. Bugün ihmal edilip gecikmesi ise ileriki zamanlarda sorgu ve kınama sebebi olur.
Alparslan Ayı, Türkiye ve Türkiye ile beraber bu değişikliği kabul edecek Türk devletlerine hayırlı ve mübarek olsun...
Bize imânımızı miras bırakan.
Vatanımızı miras bırakan.
İrfanımızı miras bırakan.
Bayrağımızı miras bırakan...
Ecdâdımızı rahmetle yâd ediyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.