Yeni Türkiye, Büyük Türkiye'nin Cümle Kapısıdır

A -
A +
Her ne kadar biz, 20 Yıla yakın bir zamandır buradaki sütunumuzda, kitaplarımızda, konferans ve tv konuşmalarımızda "2023 Büyük Türkiye" fikrini sancılı ufuklara sunduysak da aslında Büyük Türkiye ideali, bir büyük imparatorluğu kaybetmiş nice neslin varmak istediği dinmez hasrettir.
Mehmet Kaplan "Büyük Türkiye Rüyası" dedi. Yılmaz Öztuna "Büyük Türkiye" dedi. Necip Fazıl'ın "Büyük Doğu" demesi de esasında Büyük Türkiye demekten başka bir şey değildir. Sezai Karakoç'un "Orta Doğu" demesi gibi. Kadir Mısıroğlu'nun asabiyyeti diniyye ile dört bir yana uzanan bir Osmanlı çınarı olması gibi. Muhakkak başkaları da vardır. Hatta siyasi mazide bile mevcut. Ekrem Alican, 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra YTP/Yeni Türkiye Partisi isminde bir parti kurmuştu.
Bütün bu miras, bizim kalemimizde "2023 Büyük Türkiye" adını aldı. Oradan iktidara ve bilahare devlete mal oldu. Büyük Türkiye, onlarca neslin şuuraltı rüyasıdır. Küçüklüğü, vesayeti, NATO'ya lütfen kabul edilmeyi, AB kapısında aşağılanmayı hazmedememektir. Bugün hemen her birimiz İttihad-u Terakki mensuplarını yerden yere vururuz. Ve fakat Enver Paşa gibi aktörler hain değil, ayaklar altından kayan muhteşem bir coğrafyanın farkında olan yer kıpraşması  insanlarıdır.
2014'teyiz. Bir asır evvel 1914, garbın galatı meşhur bir tesmiyeyle "imparatorluk" dediği Devlet-i âli Osman'ı kaybettiğimiz yıldır. Her şey Harbi Umumide bitti. Sonrakiler, Lozan vs kaybın masadaki tescilinden başka bir şey değildir.  Bugün 1914'te nerede kalmışsak onu konuşmaktayız. Bu maşeri vicdanın büyük muhasebesidir. Unutmamalı ki 31 Mart 1909 Harekât Ordusu İsyanında Sultan Abdülhamid Han, hal edildiğinde devlet, 5 Milyon km2 idi. Hakan-Halife'nin bi'l mecburiyye devleti romatik milliyetçilere teslim ederken söylediği söz,  unutulmamalıdır. Mezkür Padişah, o gün Alman, Siyon ve İngiliz güdümündeki İttihatçıları kasdederek derki:
-Devleti 10 Sene idare etsinler, bir asır idare ettik desinler!!!
Nitekim, bu kadro 1918-19'lara geldiğinde her şeyi batırmış, yok etmiş ellerine yüzlerine bulaştırmış olarak memleketten kaçıp giderler.
Yeni Türkiye mevzuu derindir. Hem herkes ve hem de devlet ümerası asla gözden kaçırmamalı ki "Yeni Türkiye" asla hedef, Kızıl Elma değildir. Yeni Türkiye, 2023 Büyük Türkiyesinin giriş kapısı, cümle kapısı, nizamiye kapısıdır. 2023 Büyük Türkiye de 26 Ağustos 2071 Cihan Devleti Türkiye'nin giriş kapısıdır.
Evet; anlaşılmış olmalı. İşte o sezildiğini sandığımız cümleyi sarf ediyoruz:
Bugün 30 Mart 1909'a, 31 Marttan bir gün önceki takvime dönmüş bulunmaktayız.
Büyük devlet, büyük hayalleri, hedefleri, gayeleri ve uzun planları olan devlettir. Artık önümüzde 5 yıllık kısa planlar değil, 60 yıllık devâsâ bir yol hariatsı bulunmakta.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.