Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan incir ve şeftali, içerdiği lif nedeniyle bağırsak sağlığı açısından oldukça önemli meyveler arasında yer alıyor. İncir ve şeftali ramazan ayında sıkça karşılaşılan kabızlık sorunu içinde alternatif bir çözüm oluyor. Bu iki meyvenin sindirimi hızlandırdığı ve kabızlığı önlediği uzmanlar tarafından söyleniyor.A,B,C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor gibi mineralleri bünyesinde barındıran incir ve şeftali Ramazan ayında ortaya çıkabilecek vitamin ve mineral eksikliklerinide karşılar. Ayrıca yüksek kalsiyum ve potasyum içeren hurma, kayısı gibi meyvelerde terlemeyle kaybettiğimiz mineralleri yerine koymak için önemli meyveler arasında yer alıyor.Kadınlarda daha sık görülen kemik erimesini önlemek amacı ile süt yoğurt gibi asıl kalsiyum kaynaklarının yanında hurma ve kayısıda her gün tüketilmelidir. Uzmanlara göre insan sağlığı için ramazan ayı ve diğer günlerde bu meyvelerin tüketimine özen göstermek gerekiyor.