Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Budapeşte’de iftar heyecanı

Düzenleyen:
Budapeşte’de iftar heyecanı

Ramazan 2016 Haberleri

Türk Macar İşadamları Derneği’nin (TÜMİŞAD) Budapeşte’de 20.’sini düzenlediği geleneksel iftar programı, coşkulu bir katılımla gerçekleşti..

Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz iftarda bir konuşma yaptı. Şahbaz, “Ramazan ayının kendisi, iftarlarımız, sahurlarımız; bizlerin dostluklarını, arkadaşlıklarını, kardeşliğini daha da pekiştirmektedir. Bugün dünyanın, özellikle de İslam dünyasının, en büyük derdi terör belası ve adaletsizliktir. Biz Allah’a iman edenler olarak “Allah’tan ümit kesilmez’’ inancına inanmış bir milletiz. Dünya’da ve ülkemizde zaman zaman esen menfi rüzgârın bir gün durup, gerçek barışın, sevginin ve kardeşliğin gerçekleşeceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı. Yapılan Kur’an-ı kerim tilavetinden sonra, ezanla birlikte oruçlar açıldı. Türk usullerine göre hazırlanmış yemekler ile iftar eden ziyaretçilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Misafirler geç saatlere kadar çay, kahve ve baklava eşliğinde oturup sohbet etti.
Budapeşte’de iftar heyecanı

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...