Sindirim problemine neler sebep olur?

Düzenleyen:
Sindirim problemine neler sebep olur?

Ramazan 2016 Haberleri

Ramazan ayında sindirim sorunu yaşanmaması için doğru ve yeterli beslenmenin önemli olduğunu belirten uzmanlar, sahurda tok tutacağı düşünülen hamur işleri ve ağır yağlı yiyeceklerin, tansiyon ve şeker hastaları için sorun teşkil etmekte olduğunu söyledi.

Ramazan ayında doğru ve yeterli beslenmemenin sindirim sistemi ve diğer hastalıklar için sorun teşkil ettiğini ifade eden uzmanlar, düzenli olarak ilaç alanların ise doktoruna danışmasının öneminden bahsetti. Hipertansiyon, şeker, mide, kalp-damar, migren ve akut geçici rahatsızlıkları olup düzenli olarak ilaç alması gereken kişilerin ve yaşlıların mutlaka doktor kontrolünde oruç tutmasını öneren Acıbadem Bursa Hastanesi Acil Servis Hekimi Dr. Ali Uçar, iftarda ve sahurda dengesiz ve hızlı yemeye bağlı oluşan mide-bağırsak rahatsızlıklarının Ramazan ayında en sık görülen şikâyetlerin başında geldiğini söyledi.

Özellikle sahurda tok tutacağını düşünerek hamur işleri ve ağır yağlı yiyeceklerin yenmesinin tansiyon ve şeker hastalarında önemli sorunlara yol açtığını söyleyen Uçar, bu tür beslenme ile sağlıklı insanlarda da mide rahatsızlıklarının ortaya çıktığını belirtti. Uçar, "Yaz aylarında terlemenin artması vücuttaki su kaybının da artmasına sebep oluyor. Vücudun su kaybı ise bazı hastalıkların ağırlaşmasına yol açabiliyor. Bunun için çok dikkatli olunması gerekiyor. Ramazan ayının ilk günlerinde uzun süre aç ve susuz kalmaktan dolayı yaşanan baş ağrısı, mide ağrısı, bulantı, tansiyon yükselmesi gibi şikâyetler daha sonralarında ise azalıyor. Bunun yanı sıra kan şekerinin düşmesine bağlı olarak da pek çok kişi dikkat dağınıklığı yaşıyor. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak için sahurda ve iftarda doğru ve yeterli beslenme çok önemlidir" dedi. 

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...