En uzun orucu tutan Türk ailesi

Düzenleyen:
En uzun orucu  tutan Türk ailesi

Ramazan 2016 Haberleri

Norveç’in Tromso şehrinde yaşayan Arıkan ailesi, yazın güneşin hiç batmadığı bölgede 22 saat oruç tutuyor, iftar ve sahuru ise 2 saate sığdırıyor.

Ramazanın son yıllarda yaz aylarında denk gelmesiyle Türkiye’deki insanlar 17 saat oruç tutarken, daha zor şartlar altında ibadetini yerine getirmeye çalışan sabırlı müminler de var. Yılın bu vakti güneşin hiç batmadığı Norveç’in Tromso şehrinde yaşayan Konyalı Azmi ve Cansu Arıkan o müminlerden. Türk çift, günlük 22 saatle en uzun orucu tutuyor. Kuzeydeki en son şehirlerden olan Tromso’da güneş yazın iki ay boyunca hiç batmıyor. Batmayan güneşe rağmen akşam 23.22’de, imsak ise 01.22’de giriyor, böylelikle şehirde oruç 22 saat sürüyor. Akşam vaktinin girmesiyle aile ve misafirleri oruçlarını açarken, kimi hurma kimi de suyla başlıyor yemeğe. Sahura kadarki kısıtlı zamanda yemeğin ardından önce çaylar ardından gelen tatlı ve meyve tabağıyla sohbet de tatlanıyor. Azmi Arıkan, evlendikten sonra Norveç’e geldiğini iki ayrı şehirde yaşadıktan sonra 2006 yılında Tromso’ya taşındıklarını söyledi. Ortaklarıyla bir restoran işleten Arıkan, “Oruç, yaza denk geldiğinde yaklaşık 22 saat kadar sürmekte. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı. İftar ve sonrasındaki çay eşliğindeki sohbetin ardından sahur vakti yaklaşırken, bir kez daha mutfağa yönelen Cansu Arıkan ise, “Sahur hazırlıyorum. 1 buçuk saat önce iftarımızı açtık. Şimdi de sahurumuzu yapacağız” diye konuştu. Cansu Arıkan, ramazanda zorlandıklarını ancak gün boyu meşgul oldukları için zamanın çabuk geçtiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...