Müminler evliyaullaha koştu

Düzenleyen:
Müminler evliyaullaha koştu

Ramazan 2016 Haberleri

Ramazanın mânevi ikliminden istifade etmek isteyen binlerce mümin, evliya zatların huzuruna giderek, Allahü teala’ya niyazda bulunuyor.

İbadetlere kat be kat sevap verilen Ramazan-ı şerifte, “O’na yaklaşmaya vesile arayın” emr-i ilahisini yerine getirmek ve bereketlenmek isteyen vatandaşlar evliya zatların huzuruna koşuyor. İstanbul’da bulunan Eyüp Sultan, Aziz Mahmud Hüdayi ile Hazreti Yuşa türbeleri, ramazan ayında en sık ziyaret edilen mübarek mekanların başında yer alıyor. Vatandaşlar türbe ziyaretlerinde, ramazanın manevi atmosferinde Kur’an-ı kerim okuyup, veli zatları vesile yaparak dua ediyor. Geçen yıl restorasyonu tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi de İstanbul’da gözde mekan olma hususiyetini sürdürüyor. Peygamber Efendimizi evinde ağırlamakla şereflenen Ebu Eyyüb el-Ensari hazretlerinin türbesi, 7’den 70’e bütün Müslümanları kendisine çekiyor. İstanbul Üsküdar’da bulunan Aziz Mahmud Hüdayi türbesi de müminlerin akınına uğruyor. Vaaz ve nasihatleriyle padişahtan halka kadar herkese yol gösteren Aziz Mahmud Hüdayi hazretlerinin meftun bulunduğu türbeyi ziyaret eden vatandaşlar, manevi bir iklime açılıyor.
 Beykoz ile Anadolu Kavağı arasındaki Boğaz’a hakim bir tepedeki Hazreti Yuşa’nın makamının olduğu rivayet edilen türbe de ramazanda çok yoğun. Türbeyi ziyaret edenler, 1755 tarihinde tepeye yapılan tarihi camide de namazlarını eda ediyor.

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...