Somuncu Baba’nın ekmeği hâlâ sofralarda

Düzenleyen:
Somuncu Baba’nın ekmeği hâlâ sofralarda

Ramazan 2016 Haberleri

Sultan Yıldırım Bayezid döneminde yaşayan ve Hacı Bayram-ı Veli hazretleri gibi çok sayıda meşhur talebesi bulunan Somuncu Baba’nın fırınında kendine özgü tarifle pişirdiği somun ekmeği, halen iftar sofralarındaki yerini alıyor.

“Somuncu Baba” olarak tanınan Şeyh Hamid-i Veli’nin,  600 yıl önce Bursa’da pişirerek dağıttığı ekmek geleneği, 12. kuşaktan torunu olan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi’nin adına kurulan vakıf tarafından sürdürülüyor. Ramazanda vatandaşlara hediye olarak ikram edilen Somuncu Baba ekmeğinin üretim ve dağıtım safhasını yürüten Hulusi Efendi Vakfı Genel Müdürü Ziya Toksözlü, somunlarının orijinal tarifinin kendilerinde olduğunu söyledi. Toksözlü, bu tariflere göre ramazanda hazırlanan 100 bini aşkın ekmeğin iftar sofralarında ikram edilmesi için Türkiye’deki temsilciliklere gönderildiğini aktardı.
Somuncu Baba’nın ekmeği hâlâ sofralarda

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...