İtikâf sünneti canlanıyor

Düzenleyen:
İtikâf sünneti canlanıyor

Ramazan 2016 Haberleri

Binlerce vatandaş tıpkı Osmanlı’daki gibi, tespit edilen 7 bin 457 camiye kapanarak, Peygamber Efendimiz’in itikâf sünnetini ifa ediyor.

Peygamber Efendimiz’in ramazanın son on gününde mescide kapanarak yaptığı itikaf sünneti, yeniden canlanıyor. Osmanlı zamanında Müslümanların sıklıkla ifa ettiği fakat son zamanlarda unutulmaya başlanan itikafa, vatandaşlar bu sene büyük rağbet gösterdi. Türkiye’nin büyük şehirleri başta olmak üzere, tespit edilen 7 bin 457 camide çok sayıda vatandaş itikafa girdi. Dünyevi işlerle alakasını bir müddetliğine kesen çok sayıda vatandaş, camilere kapandı, ihtiyaçları dışında zamanının tamamını ibadetle geçirmeye başladı. Geceleri de camide kalan vatandaşlar, yeme içme ve uyuma ihtiyaçlarını cami karşılıyor. Sünnet olan itikafa giren cemaat, Kur’an-ı kerim ve ilmihâl kitapları okuyup, namaz kılarak günün büyük bölümünü ibadetle değerlendiriyor. Mukabele yaparak Kur’an-ı kerimi hatmeden itikaftakiler, zaruri haller dışında dışarı çıkmıyor. Caminin içindeki bölümlerde dinleniyor, iftar ve sahurlarını burada yapıyor. Ramazanın son on gününde gece gündüz camiye kapanarak itikaf etmek, dinimizde mühim bir sünnet. Peygamber Efendimiz, “İtikâfta olan, günahlardan uzaklaşır, her iyiliği işlemiş gibi sevaba kavuşur; Bir devenin iki sağımı kadar itikâf eden, bir köle azat etmiş gibi sevap kazanır; Ramazanda on gün itikâf eden, iki defa (nafile) hac yapmış gibi sevap kazanır” buyurarak bu ibadetin ehemmiyetine işaret etmişlerdir.

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...