HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Malezya’da hafızlar böyle yetişiyor

Düzenleyen: /
Malezya’da hafızlar  böyle yetişiyor
Ramazan Haberleri, Haber

Ramazan Haberleri

Malezya’daki hafızlık okullarında sadece Kur’ân-ı kerim sayfalarının bölünmesi değil, aynı zamanda bir gün içinde hangi saatlerde hangi faaliyetin yapılması gerektiği de dikkate alınıyor. Buna göre okuldaki faaliyetler: Sabak, Para Sabak, Ammokhtar ve Halaqah Dauri olarak dörde ayrılıyor.

Sabak usulünde yeni öğrenciler, son cüzden geriye doğru beş cüz üzerinde çalışıyor, sonra birinci cüze dönüyor. Bu öğrenciler ezberleyecekleri bölümü 40 kere okuyor. Bu ezberlerini sabah 05.00-09.00 arasında yapıyor. Hocalarına dinletmeden önce, her öğrenci kendi grubundaki arkadaşına okuyor. Bu okumalar on kereden fazla oluyor.
İkinci aşama olan Para Sabak’ta ezberlenenler içinden geriye doğru bir cüz okunuyor. Bu faaliyet, saat 09.30-11.30 arasında gerçekleştiriliyor.
Bir sonraki aşama olan Ammokhtar ise önceki ezberlerden bir cüzü  içeriyor. Bu da 02.30-04.00 arası okunuyor.
Halaqa Dauri’de ise hıfzını bitirmiş öğrenciler karşılıklı olarak okuma yapıyor. Kur’ân-ı kerim önce üçe bölünüyor. Her gün bir bölümden bir cüz okunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...