Yaz hamileliklerinde nelere dikkat edilmeli?

Yaz hamileliklerinde nelere dikkat edilmeli?

SAĞLIK Haberleri

Gebelikte kadının vücut ısısı yükseldiği ve metabolizması değiştiği için, yaz sıcakları hamileliği daha yorucu ve riskli hale getirebiliyor.

Yaz gebeliklerinin kadına ek bir yük getirdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları Doğum uzmanı Op. Dr. Aret Kamar, bu dönemde anne adaylarının beslenmeden, giyime, temizlikten sıvı tüketimine kadar bir çok konuda itina göstermeleri gerektiğini söyledi.
Op. Dr. Kamar, gebelikleri yaz aylarına denk gelen anne adayları için şu uyarılarda bulundu.
gt; Gebelikte kadının nbsp;vücut ısısı yükseldiği için yaz sıcakları gebeliği daha yorucu ve riskli hale getirebilir. Sıcak artışı kan basıncının da artmasına neden olabilir. Bu nedenle nbsp;yazın ter emici, rahat, hafif, kolay değiştirilebilir ve yıkanabilir giysilerin tercih edilmesi gerekir.
gt; Aşırı sıcaklarda gebelerin dikkat etmesi gereken bir diğer önemli konu da besin zehirlenmeleri. Özellikle yaz aylarında yiyecekler hızla bozularak, toksin ve bakteri oluşumuna açık hale gelir. Bu nedenle mümkün olduğunca ev dışında yemek yenmemelidir.
gt; Yaz hamilelerinin bol miktarda sıvı tüketmeleri gerekir. Günde en az nbsp;2.5 litre sıvı alınmalı, terlemeyle vücuttan eksilen tuz ve minerallerin daha çok taze meyveler ile karşılanmalıdır. Özellikle süt ve süt ürünlerinin tüketilmesine dikkat edilmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...