Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Stresli babalar bu habere dikkat!

Stresli babalar bu habere dikkat!

SAĞLIK Haberleri

Babanın stresi, nesilden nesle aktarılıyor olabilir.

İsviçreli bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, stresin spermin RNA'sıyla (ribo nükleik asit) nesilden nesle aktarılabileceğini ve genlerde değişikliğe yol açabileceğini gösterdi. Zürih Üniversitesi'nden Isabelle Mansuy ve ekibi, erkek fare yavrularını annelerinden düzenli olarak ayırdı ve strese maruz bıraktı.


Yavru erkek farelerin depresif olduğu ve sperminin RNA'sında anormallik bulunduğu görüldü. 2. nesil farelerde de anormallikler saptayan bilim adamları, bu travma sonrası stres bozukluğuna 3. nesilde bile rastlandığını belirledi.


BİLİM ADAMLARI KOLLARI SIVADI
Bilim adamları, travmaya maruz kalan erkeklerin ve çocuklarının da RNA'sında anormalliklerin bulunup bulunmadığını, değişiklikler varsa bunlara kanda rastlanıp rastlanmadığını araştırmak üzere kolları sıvadı. Araştırmanın sonuçları ''Nature Neuroscience'' dergisinde yayımlandı. Daha önceki araştırmalar, doğduktan sonra 10 gün süreyle düzenli olarak annesinden ayrı tutulan farelerin büyüdükten sonra karşılaştığı stresli durumlarla kolay baş edemediğini, genlerinde değişikliğe rastlandığını ortaya koymuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...