SMS'le bebek takibi

SMS'le bebek takibi

SAĞLIK Haberleri

Kısa mesajlarla ulaşılarak annelere aşı takvimi, işitme, yürüme ve anne sütü gibi konularda önemli hatırlatmalar yapılacak.

Sağlık Bakanlığı, yeni doğum yapan annelere bebek gelişimiyle ilgili bilgileri kısa mesajla iletecek. Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, yeni bebek sahibi olan annelere kısa mesajlarla ulaşarak önemli hatırlatmalar yapmayı planladıklarını bildirdi. Bu mesajlarla anne sütünden aşı takvimine kadar birçok konuda kimi zaman bilgilendirme kimi zaman da uyarı yapacaklarını ifade eden Tontuş, şu bilgileri verdi: "Doğum yapılan hastaneden telefon numarası alınan anneye bebeğinin gelişimiyle ilgili dikkat etmesi gerekenleri kısa mesaj atarak bildireceğiz. Örneğin birinci ayda yapılması gereken aşı varsa hatırlatacağız, görme, işitme, duyma ile ilgili sorun olup olmadığı konusunda dikkatini çekeceğiz. Mesela, 'Bu ay sizinle göz teması kurması gerekir, bunun farkında mısınız' diye soracağız."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...