Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ölümlerin yüzde 12'si beyin hastalıklarından

Ölümlerin yüzde 12'si beyin hastalıklarından

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre en çok ölümle sonuçlanan hastalıkların başında nörolojik hastalıkların geldiğini söyledi.

Nörolojik hastalıklara dikkat çekmek amacıyla 22 Temmuz Dünya Beyin Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Nöroloji Derneği Başkan Yardımcısı ve Dünya Nöroloji Federasyonu Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, "Felç ve travmaya bağlı beyin yaralanmaları dünyada engelli olmanın en büyük iki sebebidir. Yaşlanan nüfusla birlikte bunama, parkinson, inme oranlarının yakın bir gelecekte daha da artması bekleniyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 2005 yılında 92 milyon olan nörolojik hastalıklardan erken ölüm sayısı, 2030 yılında 103 milyona ulaşarak yüzde 12'lik bir artış kaydedecek. Yine tüm dünyada ölüm oranının yüzde 12'sini oluşturan nörolojik hastalıklar açısından ekonomik olarak geri kalmış ülkeler daha şanssız. Bu oran düşük ve orta gelirli ülkelerde yüzde 17'ye yükseliyor" dedi. Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, dünya nüfusunun yüzde 1-2'sinin travmatik beyin yaralanması geçirdiğini hatırlattı.Ziyneti Kocabıyık / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...