Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlık Bakanlığı TV kurdu

/ Kaynak: AA
Sağlık Bakanlığı TV kurdu

SAĞLIK Haberleri  / AA

Sağlık Bakanlığı, halkı sağlık konusunda bilimsel gerçekler ışığında bilgilendirmek için televizyon kurdu. Kanalın 6 ay sonra uyduya geçmesi planlanıyor.

En fazla görülen 40 hastalığı belirleyen Sağlık Bakanlığı, bunların önlenmesi ve tedavisiyle ilgili tüm merak edilenleri önce internet daha sonra uydudan yayın yapacak televizyonda anlatacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, halkın sağlık konusunda iletişim araçları üzerinden bilgilendirilmesinin önemine işaret etti.

Toplumda farklı hastalıklara rastlanmakla birlikte halk arasında en fazla görülen 40 hastalığın belirlendiğini, bunlarla ilgili bilgilendirme yapıldığında, önleme ve tedavide büyük başarı elde edilebileceğini ifade eden Tontuş, Bakanlığın bu görüşten yola çıkarak bir televizyon kurma kararı aldığını bildirdi.

"Sağlıklı toplum için sağlıklı aile fikri"nden yola çıktıklarını anlatan Tontuş, şu bilgileri aktardı: "Toplumda yaygın görülen şeker, kalp, tansiyon, enfeksiyon hastalıkları gibi bir çok hastalık aslında önlenebilir. Halkımızın bu hastalıklarla ilgili merak ettiği tüm konuları popülerlikten ve ticari kaygılardan uzak bir dille, bilimsel gerçekler ışığında anlatmak istedik. Tedavi, önleme, beslenme, egzersiz gibi tüm konulara her hastalıkla ilgili hazırlanan 2'şer dakikalık videolarda yer verdik. Bu şekilde uzman ve deneyimli hekimlerimizin görüşlerine yer verdiğimiz toplam 800 video hazırlandı."

KORUYUCU SAĞLIK UYGULAMALARI DA ANLATILACAK
Konuların, halkın anlayabileceği üslup ve dille anlatılacağını bildiren Tontuş, "Hergün ekranda farklı videolara yer verilecek. Ayrıca A'dan Z'ye hastalıklar bölümünden özel bir hastalık seçilebileceği gibi koruyucu sağlık için egzersiz ve beslenme gibi bölümler de izlenebilecek" diye konuştu.

Tontuş, Ramazan Bayramı sonrası internet üzerinden izlenebilecek televizyon yayınına "sagliktv.gov.tr" adresinden ulaşılabileceğini kaydederek, 6 ay sonra da uyduya geçmeyi planladıklarını söyledi.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...