Hastaya özel damar cerrahisi

Hastaya özel damar cerrahisi

SAĞLIK Haberleri

Bacak damarlarındaki tıkanıklık sebebiyle, ayağını kaybetme tehlikesi yaşayan 59 yaşındaki kadın özel bir ameliyatla şifa buldu.

Daha önce bacağından 3 kez ameliyat olan Ayşe Yılmaz'ın düzelmeyen damar tıkanıklığına çare Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulundu. Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül ve ekibi, yürüyemeyen hastayı özel bir teknikle damar ameliyatı yaparak ayağa kaldırdı.Daha önce 3 kez yapay damar takılan fakat hepsinde tekrar tıkanıklık görülmesi nedeniyle sağ bacağını kaybetme riski olan 59 yaşındaki Ayşe Yılmaz'ın ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Akgül, kişiye özel tedavi uyguladıklarını belirterek, "Bacak damarlarında tıkanıklık olan Ayşe Yılmaz'a daha önceki 3 ameliyatta yapay damar takılmış. Ancak şikayetleri geçmemiş. Damarlarını incelediğimizde son ameliyatın üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen yeniden tıkandığını gördük. Tüm ameliyatlar benzer şekilde yapılmıştı. Oysaki, nbsp;damarların bacak içerisindeki yerleşimi farklı olmalıydı. Bu nedenle önce hastamızın damar sistemini analiz ettik ve damarları hangi seviyede ve hangi açıyla yerleştireceğimizi özel bir teknikle belirledik" dedi. Yapay damar konma işleminin birçok merkezde yapıldığını ancak her hastaya aynı tekniğin uygulandığını belirten Dr. Akgül, "Oysa her hasta ve damarları özeldir. Damarın seçimi, hangi bölgeye konulacağı, hangi açıyla yol alacağı, içindeki kanın geçiş şekli ve ameliyat tekniği hastaya özel olmalıdır. Her damar tıkanıklığı aynı teknikle çözülemez" dedi.

ARTIK YÜRÜYOR
59 yaşındaki Ayşe Yılmaz, Prof. Dr. Ahmet Akgül'ün yaptığı ameliyatla artık yürüyebiliyor.
Ziyneti Kocabıyık

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...