Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Stres saça zarar

Stres saça zarar

SAĞLIK Haberleri

ADÜ Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur, strese neden olan saç dökülmesine "stresin" yol açabildiğini söyledi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur, strese neden olan saç dökülmesine "stresin" yol açabildiğini söyledi. Stresli bir olaydan haftalar sonra saçların yer yer veya yaygın olarak dökülmesinin sık görülen bir durum olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şendur, "Sağlıklı bir saç derisi kılının ortalama ömrü yaklaşık 4-5 yıldır. Günde 50-150 tel saçın dökülmesi normaldir. Bundan fazlasında tıbbi destek gerekir. Erkeklerde yaşlanma ve hormonal değişiklikler; kadınlarda ise adet döngüsü, gebelik, emzirme ya da menopoz saç dökülmesine neden olan yaygın sebeplerdir. Stres, özellikle belirtilen faktörlerle birleşirse saç dökülmesinin şiddetini artırır" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...