Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

700 bin görme engelliye "beyaz baston" müjdesi

700 bin görme engelliye "beyaz baston" müjdesi

SAĞLIK Haberleri

Prof.Dr. Nükhet Hotar, Türkiye'deki yaklaşık 700 bin görme engelli için 'Beyaz Baston'un ücretinin artık devlet tarafından karşılanacağını müjdeledi

Hotar, işitme cihazlarının da artık reçete ile ödenebileceğini açıkladı. nbsp;Her iki konuyla ilgili Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT)gerekli değişikliklerin yapıldığını belirten Hotar, "Görme engelli vatandaşlarımızın vazgeçilmezi olan Beyaz Baston'un ücreti devletimiz tarafından karşılanacak. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması nbsp;ve hayatın her alanına erişimlerini sağlamak için partimiz ve Hükümetimiz yoğun bir çaba içerisindeyiz" dedi.
nbsp;Konuyla ilgili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar başkanlığında gerçekleştirilen "Engelli İstihdamı ve Sosyal Politikaların Geleceği" konulu toplantıya nbsp;Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve bürokratlar katıldı. Toplantıda engelli vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi ile ilgili çalışmalar ile engelli vatandaşların nbsp;AK Parti Genel Merkez ve ilgili bakanlıklara ilettikleri sorun olan Beyaz Baston ve işitme cihazlarının pil ücretleri konuları da gündeme getirildi.
nbsp;Beyaz Baston ve işitme cihazlarında kullanılan pil konularında acil düzenleme yapma kararı aldıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Sayın Bakanımız Faruk Çelik, iki konuda düzenleme yapılması için Sağlık Harcamaları Genel Müdürlüğü'ne gerekli düzenlemenin yapılması noktasında talimat verdi. Bu talimatı Genel Merkezimiz Sosyal İşler Başkanlığı tarafından da takip edilmiştir. nbsp;Bu konularla ilgili yaptığımız son toplantıda işitme cihazlarının önemli bir kalemi olan pil temini ile ilgili olarak işitme cihazı başına çocuklarda ve kanal içi cihaz kullanan erişkinlerde en fazla haftada 1, diğer erişkinlerde en fazla iki haftada 1 adet işitme cihazı pil ödemesi yapılmaktadır. Pil temini ile ilgili tek hekim raporuyla artık bir yıl süre ile kullanılabilecek pil adetinin reçete edilebilmesi sağlanmıştır. Bu uygulama 24 Temmuz tarihinde Sağlık Uygulama Tebliği'nde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Beyaz baston ile ilgili uygulama ise Eylül 2014,de SUT'da yayınlanarak yürürlüğe girecektir". dedi.
nbsp;
Beyaz Baston Eylül Ayında Ücretsiz Elde Edilecek…
nbsp;
Beyaz Baston'un ücretsiz elde edilmesi hakkında da bilgi veren Hotar, şunları söyledi:
"Görme engelli vatandaşlarımızın kullanmakta oldukları Beyaz Baston temini ile ilgili olarak bu malzemenin ortez olarak değerlendirilmesi ve Sağlık Uygulama Tebliği'nde yer alması hususunda komisyon görüşü alınmış, düzenlemeler tebliğde yayınlanacak hale gelmiştir. Fiyat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2014 Eylül ayı içerisinde Tebliğde yayınlanması planlanmaktadır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...