Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her 10 hastadan 7'sinin derdi aynı!

Her 10 hastadan 7'sinin derdi aynı!

SAĞLIK Haberleri

Yazın görülen hastalıklardan biri de dış kulak yolu enfeksiyonları. Çok şiddetli ağrıya yol açan hastalık denize ve havuza girenleri daha fazla etkiliyor.

Yaz aylarının öne çıkan hastalıklarından olan dış kulak yolu enfeksiyonu nemli ortamı çok seviyor çünkü böyle ortamlarda kolaylıkla gelişiyor. Çok şiddetli kulak ağrısına yol açarken, ağrı geceleri daha fazla şiddetleniyor. Kulakta tıkanıklık, işitmede bir miktar kayıp ve kulakta akıntıya da yol açan hastalık, dış kulak yolu kanalının bir enfeksiyonu. Orta kulak enfeksiyonunun aksine kulak zarının arkasında değil dışarı bakan tarafında gelişiyor. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Serdar Baylançiçek, sağlıklı bir insanın havuza ya da denize girerken kulağını korumasına gerek olmadığını ancak sıklıkla bu enfeksiyonu geçirenlerin mutlaka kulaklarını koruması gerektiğini söylüyor. Tedavi süresinde de hastanın gerek denize ve havuza girerken gerekse banyo yaparken kulaklarını tıkaması şart. Bu bir silikon tıkaçla koruma olabileceği gibi, bir miktar pamuğa vazelin sürüp kulağa yerleştirerek de olabiliyor. Amaç suyun içeri kaçmasını önlemek.


DİYABET HASTALARI DİKKAT nbsp;
Dış kulak yolu enfeksiyonu bebek, çocuk, genç, yaşlı herkesin kapısını çalabilen bir hastalık. Ancak diyabet hastalığı olanlarda daha sık gelişiyor. Dr. Baylançiçek, "Diyabet hastalarında dış kulak yolunun yapısı ve salgıların cinsinin değişmesinden dolayı onların daha dikkat etmeleri gerekir" diyor.


Hastalık sadece dış kulak yolunu tutan bir enfeksiyon olduğundan ateş gibi şikayetlere yol açmıyor ancak kulak ağrısı çekilmez oluyor. Dr. Baylançiçek, "Bugünlerde polikliniğimize gelen hastaların çoğunun şikayeti bu. Her 10 hastadan 7'si bu hastalık nedeniyle bize geliyor" derken, çok şiddetli ağrı, kulakta tıkanıklık ve kulakta akıntı durumlarında mutlaka KBB hekimine başvurulmasını öneriyor. nbsp;


İLERİ ENFEKSİYONLARA NEDEN OLABİLİR
Tedavi için kulak yolundaki akıntının iyice temizlenmesi gerekiyor. Genellikle hafif durumlarda damlalar, ağır enfeksiyonlarda ise antibiyotik kullanılıyor. Hastalığın bazen dış kulak yolunu tamamen kapatabildiğine, bu nedenle damlanın içeri ulaşamadığına dikkat çeken Dr. Baylançiçek, "O yüzden kulak yoluna bir pamuk yerleştirerek damlaların içeri temas etmesini sağlayabiliyoruz" diyor. nbsp;


Diyabet hastalarında ya da bağışıklık sistemi düşük olanlarda hastalığın çevre dokulara yayılıp ileri enfeksiyonlara yol açabileceğini belirten Dr. Baylançiçek, normal hastalar içinse kolaylıkla tedavi edilebilen bir enfeksiyon olduğunu, tedavi edilirken kulağı sudan korumak gerektiğini vurguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...