Kansere bağışıklıkla savaş

Kansere bağışıklıkla savaş

SAĞLIK Haberleri

Kişinin kendi savunma sisteminin yeniden aktive olmasını sağlayan 'immünoterapi' çalışmaları akciğer kanserinin tedavisinde umut veriyor.

Muş'ta düzenlenen ''7. Uluslararası Onkoloji Günleri''nde yaptığı açıklamada, nbsp;dünyada ve Türkiye'de kansere bağlı en sık görülen ölüm sebebinin akciğer kanseri olduğunu vurgulayan Yeditepe Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Başak Oyan Uluç, akciğer kanserinin tedavisinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi yaklaşımının ön plana çıktığını söyleyerek ''Sağlıklı bir bağışıklık sistemi aktifleştiği zaman, bunun normal dokulara da zarar vermesini önlemek için belli bir süre sonra fren mekanizmaları devreye girmekte ve bağışıklık sisteminin saldırısını durdurmaktadır. Bu arada tümöre karşı savaşan mekanizma da devre dışı kalmaktadır. Geliştirilmekte olan ilaçlardan bir kısmı bağışıklık sisteminin başlattığı saldırıyı frenleyen PD-1 reseptörünün aktifleşmesini önlüyor nbsp;ve bu şekilde immün sistem, tümöre tolerans geliştirmeyip, tümörü yok ediyor"dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...